Weekmenu #14

5 x snelle gerechten met eieren

Pasen en eieren horen bij elkaar. Voor diegenen die er niet genoeg van krijgen of nog wat eieren over hebben na de Paasdagen, deze week een aantal gerechten met eieren om nog even na te genieten. Alle recepten zijn snel te bereiden, uiterlijk binnen 30 minuten op tafel. Want dat komt heel goed uit na de drukke Paasdagen.

Bij deze gerechten hoort vanzelfsprekend  een goed glas wijn. Uiteraard een bijpassende (daar gaat het om op I Love Food & Wine). Welke? Wijn en eieren zijn lastig te combineren, maar o.a. met een droge mousserende wijn; champagne, of crémant zit je in ieder geval goed. Maar er zijn voldoende andere mogelijkheden: bekijk mijn wijnadvies bij elk recept.

Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor net dat stukje extra, voor meer happyness aan tafel.

MAANDAG

Op Meatless Monday starten we met een simpel maar feestelijk gerecht (tenslotte is het nog Pasen); omelet met asperges en dragon. We vieren tegelijkertijd de start van het aspergeseizoen. Let op: gerecht voor 2 personen. Staat in 30 minuten op tafel. Salade erbij en klaar is Kees.

Omelet met asperges en dragon
Omelet met asperges en dragon

DINSDAG

Op dinsdag eten we opnieuw vegetarisch! Voor vandaag een snel recept uit het kookboek I Love Health van Daisy Oppelaar: eieren met geitenkaas en kerstomaat uit de oven. Dit is een recept voor 1 persoon. Zitten er méér personen aan tafel? Geen enkel probleem: verdubbel de hoeveelheden en gebruik een grotere ovenschaal. In 20 minuten ben je klaar.

Makkelijk, snel en gezond recept van eieren met geitenkaas uit de oven. O.a. met cherrytomaatjes, ei, geitenkaas
Eieren met geitenkaas uit de oven

WOENSDAG

Woensdag, gehaktdag. We maken Scotch Eggs (verstopte eieren); dit zijn kleine henne-eitjes omringd door gehakt die vervolgens gepaneerd en gefrituurd worden. Lijkt ingewikkeld, maar staan toch heel snel (20 minuten) op tafel.

Scotch eggs uit het kookboek Eieren van Sophie Matthys
Scotch Eggs; klassieker uit de Schotse keuken

DONDERDAG

En op de donderdag breek ik een lans voor deze heerlijke smeuïge aardappelsalade: aardappelsalade met forel, tuinkers en half hard gekookte eieren. Heerlijk als lunchgerecht, of als bijgerecht bij een stukje vlees van de gril.

Aardappelsalade met forel uit het kookboek California Dreamin'
Aardappelsalade met forel uit het kookboek California Dreamin’

VRIJDAG

Voor vrijdag de vegetarische Saté-noedels met gebakken eieren; smaakvolle noedels met knapperige stukjes pinda, gebakken ei en friszure komkommer. Ook hier zit je snel aan tafel, binnen 25 minuten klaar.

Saté noedels met gebakken eieren
Saté noedels met gebakken eieren met lente-ui en gember

 

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Weekmenu kip of ei
Weekmenu kip of ei

Zin in nog meer gerechten met eieren? Hier vind je er meer!

 

 

 

 

BEWAAR DIT WEEKMENU MET 5X GERECHTEN MET EIEREN OP PINTEREST!

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Weekmenu met snelle gerechten met eieren. Van Scotch Eggs (verstopte eieren) en omelet met asperges en dragon tot eieren uit de oven en gebakken eieren op Aziatisch met heerlijke saté-noedels. Alles staat binnen 30 minuten op tafel! Recepten nodig? Ga naar de website. #eieren #snel #makkelijk #Pasen