Weekmenu #2

5x koolhydraatarme hoofdgerechten voor het avondeten

Kan je niet wachten met koken? Scroll direct naar het recept

Januari staat altijd in het teken van afvallen en gezonder eten. Na de feestdagen wil iedereen zijn kilo’s kwijt, toch? Tijdens mijn studie diëtetiek betekende afvallen vooral minder vetten eten en calorieën tellen. Met name het 1000 calorieën-dieet was toen favoriet. Tegenwoordig staat afvallen voor koolhydraatarm eten, oftewel lowcarb. Deze methode is makkelijker vol te houden. Bovendien lekkerder en het gevoel van honger en afzien ontbreekt. Nou ja, makkelijk? Je moet wel even weten wat koolhydraten zijn, en in welke ingrediënten ze vooral voorkomen. Met dit koolhydraatarm weekmenu weet je zeker dat je goed zit.

Wil je iets meer weten over koolhydraatarm eten?

Lees dan nog even mijn verhaal over periodiek vasten en koolhydraatarm. Wil je het verschil weten tussen koolhydraatarm, koolhydraatbeperkt en ketogeen, lees dan even hier verder.

 

MAANDAG

Op Meatless Monday starten we met deze Chinese roerbak met tahoe: makkelijk en snel. Extra smaak is afkomstig van de gefermenteerde zwarte boontjes. Die koop je bij de toko. Staat in 20 minuten op tafel. Let op: recept voor 2 personen. Dit gerecht bevat 10 gram koolhydraten per persoon.

Chinese roerbakgroenten met tahoe uit het kookboek Chinese takeaway met tahoe
Chinese roerbakgroenten met zwarte boontjes

DINSDAG

Kip met za’atar en citroendressing; recept uit het kookboek Eat Happy van Melissa Hemsley. Dit is een van mijn favorieten: makkelijk en overheerlijk. Alle ingrediënten doe je in een braadslede, even omscheppen en de oven doet het werk. Bevat 13 koolhydraten per persoon.

Kip met Za'atar
Kip met za’atar en citroendressing

WOENSDAG

Op woensdag zetten we opnieuw iets van onze favoriete kookboekenschrijfster Pascale Naessens op het menu: kalfsmedaillon met spinazie en mosterdsaus. Levert 13 koolhydraten per persoon.

Pascale is de koningin van het koolhydraatarm eten dat altijd eenvoudig, snel en heel smaakvol is.
Benieuwd naar meer koolhydraatarme recepten van haar hand. Kijk dan nog even naar mijn weekmenu Slank & Gezond van Pascale Naessens.

Kalfsmedaillons met paddenstoelen
Kalfsmedaillons met paddenstoelen

DONDERDAG

Op donderdag maken we deze groente-lasagne zonder pasta. In deze lasagne vervang je namelijk de lasagnevellen door dunne zelfgebakken omeletjes. Heel ingenieus, en bijzonder lekker. Serveer er een groene salade bij. Levert maar 8 gram koolhydraten per persoon.

Groente-lasagne zonder pasta
Groente-lasagne zonder pasta

VRIJDAG

Voor het weekend maken we de zalm met smoky chorizo van Jamie Oliver. Afkomstig uit zijn kookboek 5 ingrediënten. Behalve koolhydraatarm is dit een extra gezond gerecht door de zalm. Want vette vis, zoals zalm, zorgt voor de omega 3-vetzuren in je weekmenu. Deze gezonde vetten zorgen o.a. voor een goed werkend brein, en beschermen tegen hart- en vaatziekten. Levert 5 gram koolhydraten per persoon.

Erbij gebakken krieltjes, normaal gesproken. Wil je het koolhydraatarm houden. Serveer er dan bloemkoolrijst bij. Ook heel lekker! Maar ook zonder krieltjes of rijst is dit gerecht zeker aan te bevelen.

Zalm met smoky chorizo
Zalm met smoky chorizo

 

GEÏNSPIREERD GERAAKT? GA JIJ OOK ZO’N ‘GEZONDE’ MAAND INLASSEN? LET ME KNOW!!!

KLINK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

gebakken schar met Hollandse garnalen
Schar met Hollandse garnalen

Nog een koolhydraatarme recepten nodig? Hier vind je er nog vijf.

 

 

 

 

 

BEWAAR DIT KOOLHYDRAATARM WEEKMENU OP PINTEREST!

Wil je het weekmenu met koolhydraatarm eten opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Koolhydraatarm weekmenu met 5 overheerlijke koolhydraatarme gerechten voor het avondeten die allemaal even lekker zijn. Afwisselend vegetarisch, met vis (zalm) of met vlees. Hoofdgerecht voor elk wat wils. Hiermee ga je zeker afvallen. #lowcarb #slank #gezond

 

 

 

 

 

Ontdek de perfecte wijn bij elk gerecht met ons GRATIS e-book!

Download 'm nu!

Ben jij ook een liefhebber van wijn en lekker eten, maar weet je niet altijd welke wijn het beste bij je gerecht past? Dan hebben wij iets speciaals voor jou! Ons gratis e-book “Welke wijn bij welk gerecht?” is jouw ultieme gids voor het vinden van de perfecte wijn-spijs combinaties.

Download 'm direct!

Over Jolande Vos

Eigenaar en auteur ilovefoodwine.nl

Jolande is een echte foodie, en iemand die alles weet over Wijn & Spijs. Of anders gezegd: ‘Welke wijn past bij welk gerecht’? Zij is in feite de sommelier voor thuis. Sinds jaar en dag is zij bezig met de lekkerste recepten, kookboeken, wijnen en de beste restaurants te selecteren. Deze gastronomische info deelt ze hier. Haar website is uitgegroeid van een receptenblog naar een culinair platform. En via de receptenfilter kom je vast iets tegen dat past bij jouw smaak. Heb je vragen? Mail me!

Interesse gewekt?

Volg mij dan op Instagram, Facebook of Pinterest en blijf op de hoogte van mijn laatste culinaire avonturen. Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties?

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *