Weekmenu #25

5x het lekkerste van de zomer

Joehoe; het is nu echt zomer! Vandaag is het 21 juni en de zomer gaat officieel van start! Dat gaan we deze week vieren met de lekkerste zomergerechten van I Love Food & Wine. En de weersverwachting voor de komende week is heerlijk zonnig; dus dat wordt een week lang genieten van buiten eten, barbecueën en snelle zomerse maaltijdsalades. Maak maar snel een boodschappenlijst.

Daar hoort natuurlijk een lekker glas wijn bij. Uiteraard een bijpassende (daar gaat het om op I Love Food & Wine). Welke? Niet moeilijk, bekijk mijn wijnadvies bij elke recept. En bestel dan meteen dat flesje online bij een van je (kleine) online wijn-webshops. Help onze ondernemers.

Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor net dat stukje extra, voor meer happyness aan tafel. 

MAANDAG

Op Meatless Monday een smeuïge Turkse maaltijdsalade met kikkererwten (oftewel Kabakli Nohut salatasi). Courgette en dille maken hem lekker verfrissend. Staat in 15 minuten op tafel.

Met deze kikkererwten-salade, Kabakli Nohut salatas, als basis zet je in een hand-om-draai een vegetarische maaltijd op tafel. Hoe? Heel gemakkelijk door er blokjes feta aan toe te voegen; zo maak je er een maaltijdsalade van. Eet er nog wat knapperig Turks brood bij en klaar is kees. Dit ecept komt uit het kookboek Turks Tafelen
Turkse salade met courgette en kikkererwten

DINSDAG

Op dinsdag kies ik voor de gezonde pestokip met zomergroenten. Een van mijn favorieten. Je maakt de pesto gewoon zelf in de keukenmachine. Toch staat het gerecht in 20 minuten op tafel. Wat wil je nog meer?

Pestokip met zomergroenten
Pestokip met zomergroenten

WOENSDAG

Ken je deze snelle pasta al? Spaghetti puttanesca, oftewel hoerenpasta is een klassieker uit de Italiaanse keuken en vooral populair in Rome. Deze versie is net even anders, omdat er extra spinazie aan wordt toegevoegd. Echt heerlijk!

Spaghetti alla puttanesca
Spaghetti alla puttanesca

DONDERDAG

Op deze zomerse donderdag gaan we barbecueën. Deze lamskoteletjes van Jord Althuizen zijn in een mum van tijd klaar. Maar let op: wel op tijd het vlees in de marinade leggen. Dat wordt  gegarandeerd smullen.

Lamskoteletjes van de BBQ
Lamskoteletjes van de BBQ

VRIJDAG

Voor het weekend; zwaardvis op z’n Siciliaans. Heerlijk met die salsa van tomaten, bleekselderij, olijven en rozijnen. Mocht je geen zwaardvis kunnen krijgen, deze salsa smaakt ook uitstekend bij zalm.

Zwaardvis alla Siciliana
Zwaardvis alla Siciliana

 

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Weekmenu 26 Buiten EtenOp zoek naar meer heerlijke zomergerechten? Hier vind je er nog vijf.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *