Voor het weekend

Kipgehaktballetjes met courgette-spaghetti

Direct aan de slag in de keuken met dit recept? Scroll naar het recept

‘Afvallen met succes, maar zonder moeite’, dat is de ondertitel van het kookboekje  ‘De slanke keuken’. Dat lukt zeker met dit gerecht van Kipgehaktballetjes met courgette-spaghetti. Hier wordt de gewone pasta vervangen door groente-pasta. Deze groente-pasta wordt gemaakt van courgette en past daardoor perfect in zowel een calorie-arm als een koolhydraatarm eetpatroon. Ik heb de voedingswaarde uitgerekend. Zie hieronder.

VOEDINGSWAARDE P.P.: 655 Kcal, 47 gram Vet,  32 gram Eiwit, 24 gram Koolhydraat

Natuurlijk kun je de courgettes ook zelf met een spiraalsnijder of keukenmachine tot spaghetti-slierten snijden. Maar de kant-en-klare bakjes courgette-spaghetti (AH) zijn superhandig.

Welke wijn bij kipgehaktballetjes met courgette-spaghetti?

Kies voor Pinot Noir, Dolcetto of Beaujolais. Een frisse rode wijn die goed aansluit op de lichtzure groente-tomatensaus.

 

Muziek: onlangs was ik bij het concert van Melody Gardot in Paradiso. Heerlijke ontspannen muziek die past bij dit sappige weekendrecept!

4 personen50 minuten

Ingrediënten

  • 10 gram platte peterselie
  • 5 gram verse oregano*
  • 10 gram basilicumblaadjes
  • 600 gram kipgehakt
  • 2 uien, héél fijn gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook
  • zout, versgemalen peper
  • 6 eetlepels olie
  • 150 gram (snoepgroente) wortel, in kleine stukjes
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 2 bakken courgette-spaghetti à 400 gram (AH)

Stap 1

Haal de blaadjes van de takjes oregano. Hak alle kruiden fijn en houd enkel blaadjes basilicum apart voor de garnering. Doe het kippengehakt in een mengkom. Voeg toe: 1 fijngesnipperde ui, 1 teentje uitgeperst knoflook, met de helft van de kruiden, 1 theelepel zout en versgemalen peper. Kneed door elkaar en vorm er balletjes van ter grootte van een walnoot.

Stap 2

Verhit in een grote koekenpan 2 eetlepels olijfolie en bak de gehaktballetjes voorzichtig rondom bruin. Verhit intussen in een grote braadpan nog 2 eetlepels olie en bak de rest van de ui en 1 teentje knoflook ca. 3 minuten. Voeg toe: wortel, tomatenblokjes, rest van de groene kruiden, zout en peper. Laat aan de kook komen . Leg de gehaktballetjes in de saus en laat op laag vuur ca. 20 minuten zachtjes stoven.

Stap 3

Verhit in een wok 2 eetlepels olie. Bak de courgette-spaghetti ca. 1 à 2 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de courgette over vier borden en schep de gehaktballetjes met saus erop. Garneer met de achtergehouden basilicum.

*Oregano zit ook in de bakjes verse Italiaanse kruiden bij Albert Heijn. Natuurlijk kun je dit ook vervangen door gedroogde oregano. Gebruik dan 1 theelepel.

VOEDINGSWAARDE P.P.: 655 Kcal, 47 gram Vet,  32 gram Eiwit, 24 gram Koolhydraat

Bestellen kun je hier:

Cover Slanke keukenTitel : De Slanke keuken
Uitgever : Uitgeverij New Book Collective/M-Books
ISBN : 978 90 223 3523 9
Prijs : € 19,99

 

 

 

 

Kijk uit dit kookboekje komt de avocoadosalade met broccoli. Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

 

Eén reactie op “Kipgehaktballetjes met courgette-spaghetti”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *