Doordeweeks lekker snel klaar, dat wil iedereen die moe uit z’n werk komt. Dat lukt altijd goed met een verleidelijke snelle pasta. Daarom deze week de snelste pasta’s op een rijtje. Alles staat binnen 10 tot 20 minuten op tafel. Zorg dat je boodschappen in huis hebt, dan zit je in een oogwenk aan tafel.
Bij zo’n heerlijk pastagerecht hoort een heerlijke wijn. Mijn bijpassend wijnadvies vind je bij elk recept. Want daar gaat het om: mooie wijn en spijscombinaties zorgen voor nog meer happiness aan tafel.
Fusilli met tonijn: 10 minuten
Geen tijd om te koken. En wil je supersnel klaar zijn? Kies dan deze fusilli met tonijn. Staat in 10 minuten op tafel. Salade erbij en klaar is Kees. Aanrader!!!
Perline met tomaat en basilicum: 10 minuten
Perline, ook wel perle genoemd, is een gevulde pastasoort. Was ooit bij AH te koop in diverse varianten, maar elke andere gevulde verse pasta voldoet ook. Dus wil je vegetarisch eten, kies dan voor deze gevulde pasta met tomaat en basilicum. Staat in 10 minuten op tafel. Licht en zomers van smaak.
Pasta met zalm en kappertjes: 10 minuten
Deze verse tagliatelle met gerookte zalm staat al jarenlang bij ons tafel en blijft een favoriet. Hij is heerlijk zacht en romig, maar de verrassing komt van de mooie frisgroene appelkappertjes. Die maken dit pastagerecht heel bijzonder.
Spaghetti alla carbonara: 12 minuten
Een echte spaghetti alla carbonara maak je zonder room. Daar weet kookboekenschrijver Onno Kleyn alles van! Bovendien heb je maar 6 ingrediënten nodig die je gewoon al in huis hebt. Klassieker die iedereen lekker vindt. Recept voor 2 personen!
Orzo met feta en spinazie: 15 minuten
Een van mijn favoriete vegetarische pastagerechten: orzo met feta en spinazie. Orzo is een pastasoort die op rijst lijkt. Het is eigenlijk meer een soort salade. Staat in 15 minuten op tafel. Afkomstig uit het kookboek Puur Pasta. Zoooo lekker!
Tagliatelle met peer: 15 minuten
Een pastagerecht om nooit te vergeten, tenminste als je van verrassing houdt: tagliatelle met peer en gorgonzolasaus. Bovendien zo klaar. En…., echt verrukkelijk. Heerlijke combinatie van zoete peer, zoute spek en romige saus. Je bent in 15 minuten ready to eat.
Wil je nog sneller klaar zijn? Kies dan voor de pasta met gorgonzola uit de voorraadkast. Die staat zelfs in 10 minuten op tafel. Groene salade erbij en smullen maar…
Spaghetti aglio e olio: 15 minuten
Spaghetti aglio e olio, een onvervalsste Italiaanse klassieker. Dit pastagerecht komt uit de foodie-film CHEF! Beste recept ever. In 15 minuten op tafel.
Pasta met garnalen en asperges: 15 minuten
Echt iets voor het weekend: verse taglialini met gamba’s en groene asperges. Ook dit is een toppertje. Eenmaal ontdekt dan komt ie niet meer van je favorietenlijst. Echt onwijs lekker.
Pasta met gebakken bloemkool: 15 minuten
Bloemkool fans opgelet. Dit keer geen bloemkool met een balletje gehakt. Maar bloemkool door de orechiette-pasta. Ansjovis is hier de smaakmaker. Proberen waard! Ik zet dit pastagerecht alvast op mijn boodschappenlijst…
Spaghetti met wodkasaus: 20 minuten
Nog zo’n favoriet op ons pasta repertoire: spaghetti met een wodka-spekjessaus. Deze is echt fantastisch. Op de foto zie je een korte versie (penne), maar wij vinden hem met spaghetti eigenlijk lekkerder.
Courgette noedels met cashewnoten: 20 minuten
Courgettenoedels met cashewnotendressing. Eigenlijk is dit een voorgerecht. Maar vul het aan met een stukje gebakken vis, kaasburger of kipfilet en je hebt een lichte lente-maaltijd. Staat in 20 minuten op tafel, mits je de cashewnoten ruim op tijd hebt laten weken. Even opletten dus…
Pasta met sesam en mascarpone: 20 minuten
Tagliatelle met sesam en mascarpone is een heerlijke romige pasta. Vooral Parmezaanse kaas zorgt hier voor pit. Samen met een gemengde salade heb je in een oogwenk een echte Italiaanse maaltijd op tafel staan. In 20 minuten klaar.
KLIK OP DE BOVENSTAANDE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT
Nog niet voldoende keus? Dit zijn mijn persoonlijke pasta-favorieten…
GRATIS E-BOOK
Welke wijn past bij welk gerecht?
Ben je liefhebber van wijn én lekker eten? Maar je weet niet precies hoe je een wijn kiest die bij jet gerecht past? Dan is dit dé perfecte gids die je helpt om de juiste wijn-spijs combinatieste vinden. Hoe?
- Door mijn stapsgewijze methode toe te passen
- Met inspirerende voorbeelden om meteen uit te proberen