Lamskoteletjes met quinoasalade

Voorpret voor Pasen
Lamskoteletjes met quinoa-courgettesalade

Bij Pasen hoort lamsvlees. Ik houd erg van die heerlijke gebakken lamskoteletjes of een hele lamscarré. Mmm.., superlekker. Daarom kies ik dit gerecht uit het kookboek ‘A Simple Table‘: sappige lamskoteletjes met een verrassende salade van quinoa met gebakken courgettes. De schrijfster Michele Cranston zegt erover: “Deze heerlijke salade past bij alle soorten rood vlees. Serveer je hem bij rundvlees, vervang dan de munt door basilicum”.

Welke wijn bij lamskoteletten met quinoa-courgettesalade?

De salade krijgt een volle smaak door de gebakken courgette. Hij smaakt pittig door de rode peper en tegelijkertijd fris door de kerstomaatjes, citroen en munt. Mijn voorkeur gaat uit naar een fris-kruidige rosé. Bijvoorbeeld uit de Provence of de Clos Marie uit Pic Saint Loup.

4 personen25 minuten

ingrediënten

  • 100 gram (zwarte) quinoa
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 rode chilipeper, zonder zaadjes en in dunne ringetjes
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 400 gram courgette, diagonaal in niet te dunne plakken
  • 1 eetlepel citroensap
  • blaadjes van 4 takjes munt, fijngehakt
  • 2 lente-uitjes, in dunne ringetjes
  • 200 gram gele kerstomaatjes, gehalveerd
  • zeezout en versgemalen zwarte peper
  • 12 lamskoteletjes
  • 1 eetlepel verse rozemarijn, fijngehakt

stap 1

Kook de quinoa met 2½ dl wateren ca. 10 minuten gaar. Laat nog ca. 5 minuten met het deksel op de pan staan.

stap 2

Verhit 4 eetlepels olie in een koekenpan. Bak de chilipeper en knoflook 1 minuut zachtjes. Voeg de plakjes courgette toe en bak ze in ca. 8 minuten aan beide kanten bruin.

stap 3

Doe de quinoa en het courgettemengsel in een slakom. Voeg de citroensap, munt en kerstomaatjes toe en schep alles door elkaar. Breng de salade om smaak met zeezout en versgemalen peper.

stap 4

Besprenkel de koteletjes met olie en bestrooi ze met rozemarijn. Grill de koteletjes in een grillpan in 2-3 minuten per kant rosé. Bestrooi ze met zeezout. Leg ze op een bord en bedek ze met aluminiumfolie. Laat ze een paar minuten rusten. Serveer de lamskoteletjes met de salade.

 

Cover A Simple TableKookboek: A Simple Table

De recepten in dit boek zijn gevarieerd, hedendaags en gezond en ook nog prachtig in beeld gebracht. De ingrediënten zijn niet moeilijk verkrijgbaar. Laat je verrassen door de originele en lekkere smaakcombinaties.

 

 

Bestellen? Dat kan hier:

Titel: A Simple Table
Auteur: Michelle Cranston
Uitgever: Terra
ISBN: 978 90 898 968 34
Prijs: € 24,99

Ga je dit recept maken? Laat mij weten wat je ervan vindt. Dat kan op Facebook.

Op de hoogte blijven van de nieuwste kookboeken? Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief.

Geef je waardering
recipe image
Naam recept
Lamskoteletjes met quinoa-courgettesalade
Geplaatst op
Totale kooktijd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *