Buiten eten

Lamskoteletjes met quinoa-courgettesalade

Bij de lente hoort lamsvlees. Ik houd erg van die heerlijke gebakken lamskoteletjes of een hele lamscarré. Mmm.., superlekker. Daarom kies ik dit gerecht uit het kookboek ‘A Simple Table‘: sappige lamskoteletjes met een verrassende salade van quinoa met gebakken courgettes. De schrijfster Michele Cranston zegt erover: “Deze heerlijke salade past bij alle soorten rood vlees. Serveer je hem bij rundvlees, vervang dan de munt door basilicum”.

Welke wijn bij lamskoteletjes met quinoa-courgettesalade?

De salade krijgt een volle smaak door de gebakken courgette. Hij smaakt pittig door de rode peper en tegelijkertijd fris door de kerstomaatjes, citroen en munt. Mijn voorkeur gaat uit naar een fris-kruidige rosé. Bijvoorbeeld uit de Provence of de Clos Marie uit Pic Saint Loup. Maar ook een Cabernet Franc uit de Loire is heerlijk bij lam. Die combinatie wordt nog eens extra interessant, omdat Cabernet Franc uit de Loire iets ‘groens’ heeft in zijn smaak. Dat sluit perfect aan bij de groene kruiden in de salade. Nog een optie: Pinot Noir uit Nieuw-Zeeland.

Perfecte Wijn & Spijscombinatie: La Solitude Rosé, Côtes du Rhône

Actieprijs juni 2021 € 8,95

Zomerse frisfruitige rosé, gemaakt door de familie Lançon uit het beroemde Châteauneuf-du-Pape-gebied in de Rhône. Dit jaar voor het eerst biologisch-dynamisch van een blend van 3 druiven Cinsault, Grenache en Syrah. Dat smaakt voortreffelijk: vol, rond met frisse fruitaroma’s en een tikkeltje mineraliteit. Geweldig in combinatie met deze kruidige lamskoteletjes.

 

Lamskoteletjes met quinoasalade

Lamskoteletjes met quinoa-courgettesalade

Voorbereiding: 25 minuten
Overheerlijk, snel en simpel; dat zijn deze gegrilleerde lamskoteletjes met kruidige salade van gebakken courgette en notige quinoa. Schenk er rosé bij en het feest is compleet. In 25 minuten op tafel!
Aantal 4 personen

Ingredienten
 

  • 100 gram zwarte quinoa
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 rode chilipeper zonder zaadjes en in dunne ringetjes
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 400 gram courgette diagonaal in niet te dunne plakken
  • 1 eetlepel citroensap
  • blaadjes van 4 takjes munt fijngehakt
  • 2 lente-uitjes in dunne ringetjes
  • 200 gram gele kerstomaatjes gehalveerd
  • zeezout en versgemalen zwarte peper
  • 12 lamskoteletjes
  • 1 eetlepel verse rozemarijn fijngehakt

Bereiding
 

  • Kook de quinoa met 2½ dl wateren ca. 10 minuten gaar. Laat nog ca. 5 minuten met het deksel op de pan staan.
  • Verhit 4 eetlepels olie in een koekenpan. Bak de chilipeper en knoflook 1 minuut zachtjes. Voeg de plakjes courgette toe en bak ze in ca. 8 minuten aan beide kanten bruin.
  • Doe de quinoa en het courgettemengsel in een slakom. Voeg de citroensap, munt en kerstomaatjes toe en schep alles door elkaar. Breng de salade om smaak met zeezout en versgemalen peper.
  • Besprenkel de koteletjes met olie en bestrooi ze met rozemarijn. Grill de koteletjes in een grillpan (of op de barbecue) in 2-3 minuten per kant rosé. Bestrooi ze met zeezout. Leg ze op een bord en bedek ze met aluminiumfolie. Laat ze een paar minuten rusten. Serveer de lamskoteletjes met de salade.

Tip: Lees dit artikel met de beste tips voor een perfecte barbecue!

 

Cover A Simple TableKookboek: A Simple Table

De recepten in dit boek zijn gevarieerd, hedendaags en gezond en ook nog prachtig in beeld gebracht. De ingrediënten zijn niet moeilijk verkrijgbaar. Laat je verrassen door de originele en lekkere smaakcombinaties.

 

 

Bestellen? Dat kan hier:

Titel: A Simple Table
Auteur: Michelle Cranston
Uitgever: Terra
ISBN: 978 90 898 968 34
Prijs: € 24,99

Ga je dit recept maken? Laat mij weten wat je ervan vindt. Dat kan op Facebook.

Meer inspiratie?

Tip: Lees dit artikel met de beste tips voor een perfecte barbecue!

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Wil je dit recept opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Overheerlijk, zomers, snel en simpel: gegrilleerde lamskoteletjes met een kruidige salade. Gemaakt van zwarte quinoa, kerstomaatjes en gebakken courgette. Verse kruiden maken het helemaal af. Ook geschikt voor de barbecue. De salade staat al klaar. In 25 minuten zit je aan je (barbecue)-tafel! Combineer met een fris-fruitige rosé, zoals die van Domaine La Solitude uit de Rhône. Lees het hele recept op de website! Welke wijn past hier nog meer bij? #wijn-spijscombinatie #gezond #snel #simpel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept