Weekmenu #40

5x makkelijk Aziatisch

Ben jij ook zo’n grote fan van de Aziatische keuken. Ik hoop van wel, want of het nou Indonesisch, Thais, Koreaans of Chinees is, ik vind het allemaal even inspirerend. Er staan veel Aziatische recepten op I Love Food & Wine. En dit is mijn keus van makkelijke recepten die ik echt het allerlekkerst vind!!! Dus kijk naar dit afwisselende Aziatische weekmenu van I Love Food & Wine en je ziet meteen hoe verrassend, simpel en gevarieerd zo’n week kan zijn. Geniet ervan.

Welke wijn bij Aziatische gerechten?

En, bij al deze superspannende Aziatische gerechten hebben we ook de juiste wijn gekozen. Uiteraard een bijpassende (daar gaat het om op I Love Food & Wine). Welke? Niet moeilijk, bekijk mijn wijnadvies bij elk recept.

Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties versterken het geluksgevoel aan tafel. Daar horen Chinese gelukskoekjes bij, toch?

MAANDAG 

We starten deze Aziatische week met onze meatless monday-dag. Wat dacht je van de Sambal goreng boontjes van Janneke Philippi. Heerlijk en bovendien in 15 minuten op tafel. Krijg er nu al zin…

Sambal Goreng boontjes
Sambal Goreng boontjes

DINSDAG

Op dinsdag eten we mijn lievelingsgerecht uit Thailand: Tom Kha Kai soep. Je moet er misschien even voor naar de toko. Maar dat is echt de moeite méér dan waard. Een recept dat ik heb leren koken in de kookschool in Chiang Mai. Echt hééérlijk. Mmm… Bovendien in 10 minuten op tafel.

Tom Kha Kai soep in bowl
Tom Kha Kai soep: in 10 minuten op tafel

WOENSDAG

Op woensdag maken we een kipgerecht met een Japans tintje:  Kip in misosaus. Recept is afkomstig uit het heerlijke kookboek Soulfood. Heel gemakkelijk om te maken, want vooral de oven doet hier het werk…

Kip in misosaus, heerlijk stoofgerecht uit de oven. Heerlijke saus met een Aziatisch tintje. Afkomstig uit het kookboek Soulfood.
Kip in misosaus

DONDERDAG

Op donderdag eten we Aziatische zalmcurry. Een gerecht dat hier vaak op tafel staat. Staat in een mum van tijd op tafel. Absolute aanrader!

Aziatische zalmcurry
Aziatische zalmcurry

VRIJDAG

Op vrijdag, met een knipoog naar het weekend, dé favoriet van de bekende chefkok Kevin Fan uit Rotterdam: Pepperbeef. Lijkt misschien moeilijk, maar staat in 15 minuten op tafel. Echt heerlijk!

Pepper-beef van Kevin Fan
Pepper-beef van Kevin Fan

 

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Weekmenu 12 Easy AziatischZin in meer heerlijke Aziatische recepten met bijpassende wijnsuggesties? Hier vind je er nog 5!

 

BEWAAR DIT WEEKMENU MET 5 AZIATISCHE GERECHTEN OP PINTEREST!

Wil je het weekmenu met makkelijke Aziatische gerechten opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Ben je fan van de Aziatische keuken en hou je van makkelijk en snel? Met deze 5 Aziatische gerechten ben je in een mum van tijd klaar. Van een klassieke Tom Kha Kai soep en Kip in misosaus tot een vegetarische roerbakschotel met sperziebonen of een biefstuk uit de wok. Alles vele malen getest. Ook voor vegetariërs. Recepten nodig? Ga naar de website van I Love Food & Wine. #aziatischegerechten #tom kha kai #wijn-spijscombinatie #aziatisch #Verre Oosten

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *