Lichte Lente

I Love Food & Wine WEEKMENU #13

Sinds gisteren is de lente pas echt goed begonnen: de zon schijnt volop, temperaturen stijgen boven de 20 graden, de terrassen zitten vol en rokjesdag is aangekondigd. Dus daar doen we aan mee, want het thema voor de komende week is: Lichte Lente. Vijf maal gerechten die het lentegevoel verder aanwakkeren. En…, bij al deze heerlijke gerechten hebben we ook de juiste wijn gekozen. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor mooie momenten aan tafel. 

MAANDAG 

We starten de week (natuurlijk vegetarisch) met deze heerlijke groentelasagne zonder pasta. Boordevol spinazie en de pastavellen worden vervangen door omelet. Bovendien koolhydraat-arm!

Groente-lasagne zonder pasta
Groente-lasagne zonder pasta

DINSDAG

Op dinsdag eten we een lente-stamppotje met venkelworst. Afkomstig van de Vlaamse tv-kok Jeroen Meus. Momenteel elke vrijdag op NPO3 met de inspirerende documentaire ‘Goed Volk’.

Venkelworst met basilicumpuree
Venkelworst met basilicumpuree

WOENSDAG

Woensdag, gehaktdag. Wat dacht je van deze heerlijke groene gehaktballen. Ze worden groen door spinazie. In 30 minuten op tafel!

Groene gehaktballen
Groene gehaktballen in spek gerold

DONDERDAG

Op donderdag een van mijn lievelingsrecepten: Tagliatelle met gamba’s en groene asperges. Echt een toppertje! Komt gegarandeerd ook in jouw Top 10.

Pasta met gamba's en asperges
Pasta met gamba’s en asperges

VRIJDAG

Op vrijdag, met het oog op het weekend, een heerlijke entrecote met lente-uitjes. Afkomstig uit het kookboek Soulfood. Staat in 20 minuten op tafel. Héérlijk!

Entrecote met lente-ui
Entrecote met lente-ui

 

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *