Sinds gisteren is de lente pas echt goed begonnen: de zon schijnt volop, temperaturen stijgen boven de 20 graden, de terrassen zitten vol en rokjesdag is aangekondigd. Dus daar doen we aan mee, want het thema voor de komende week is: Lichte Lente. Vijf maal gerechten die het lentegevoel verder aanwakkeren. En…, bij al deze heerlijke gerechten hebben we ook de juiste wijn gekozen. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor mooie momenten aan tafel.
MAANDAG
We starten de week (natuurlijk vegetarisch) met deze heerlijke groentelasagne zonder pasta. Boordevol spinazie en de pastavellen worden vervangen door omelet. Bovendien koolhydraat-arm!

DINSDAG
Op dinsdag eten we een lente-stamppotje met venkelworst. Afkomstig van de Vlaamse tv-kok Jeroen Meus. Momenteel elke vrijdag op NPO3 met de inspirerende documentaire ‘Goed Volk’.

WOENSDAG
Woensdag, gehaktdag. Wat dacht je van deze heerlijke groene gehaktballen. Ze worden groen door spinazie. In 30 minuten op tafel!

DONDERDAG
Op donderdag een van mijn lievelingsrecepten: Tagliatelle met gamba’s en groene asperges. Echt een toppertje! Komt gegarandeerd ook in jouw Top 10.

VRIJDAG
Op vrijdag, met het oog op het weekend, een heerlijke entrecote met lente-uitjes. Afkomstig uit het kookboek Soulfood. Staat in 20 minuten op tafel. Héérlijk!

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.
Geef een reactie