Weekmenu #16

5x het beste van je favoriete TV-koks

Jamie Oliver, Yvette van Boven, Estée Strooker, Jeroen Meus en Bill Granger; dit zijn mijn favoriete tv-koks. Natuurlijk zijn er nog veel meer mooie namen, maar deze week wil ik mijn favorieten met jullie delen. Allemaal recepten die hier regelmatig op tafel staan. En eigenlijk nooit vervelen. Dus deze week een rondje tv-koks.

Natuurlijk altijd met een bijpassend wijnadvies. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel. 

MAANDAG

Op Meatless Monday starten we met een pastarecept van Estée Strookertagliatelle met paddenstoelen’, afkomstig uit haar boek Vlees noch Visch. Momenteel is ze te zien op 24 Kitchen met het programma Grenzeloos koken.

Tagliatelle met paddenstoelen
Tagliatelle met paddenstoelen

DINSDAG

Op dinsdag eten we een Aziatische zalmcurry van mijn lievelingskok Bill Granger. Dit zet ik regelmatig op tafel omdat het zo simpel, snel en geweldig lekker is. Granger was te zien op VTM en 24 Kitchen met Bill’s Food.

Aziatische zalmcurry
Aziatische zalmcurry

WOENSDAG

Woensdag, gehaktdag. We eten een gerecht van Yvette van Boven: shepherd’s pie uit het kookboek Home Sweet Home. Ze maakte diverse kookprogramma’s ‘Koken met Van Boven’ voor de VPRO.

Shepherds pie van Yvette
Shepherd’s pie van Yvette van Boven met rundergehakt

DONDERDAG

Jamie Oliver is natuurlijk onze grote held. Ook hij is momenteel op tv te zien bij 24 Kitchen met het programma  ‘Save with Jamie’. Uit zijn kookboek 5 ingrediënten komt deze Zalm met smoky chorizo.

Zalm met smoky chorizo
Zalm met smoky chorizo

VRIJDAG

Met het oog op het weekend een heerlijke maaltijdsoep van tv-kok Jeroen Meus: Mexicaanse bonensoep. Op VTM was hij te zien met het programma ‘Met Meus en Vork’.

Mexicaanse bonensoep met rundvlees
Mexicaanse bonensoep met rundvlees

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Weekmenu 14 2019 Voorjaars FavorietenNog meer voorjaars gerechten nodig? Hier vind je er nog vijf.

 

 

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *