Jamie Oliver, Yvette van Boven, Estée Strooker, Jeroen Meus en Bill Granger; dit zijn mijn favoriete tv-koks. Natuurlijk zijn er nog veel meer mooie namen, maar deze week wil ik mijn favorieten met jullie delen. Allemaal recepten die hier regelmatig op tafel staan. En eigenlijk nooit vervelen. Dus deze week een rondje tv-koks.
Natuurlijk altijd met een bijpassend wijnadvies. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel.
MAANDAG
Op Meatless Monday starten we met een pastarecept van Estée Strooker ‘tagliatelle met paddenstoelen’, afkomstig uit haar boek Vlees noch Visch. Momenteel is ze te zien op 24 Kitchen met het programma Grenzeloos koken.
DINSDAG
Op dinsdag eten we een Aziatische zalmcurry van mijn lievelingskok Bill Granger. Dit zet ik regelmatig op tafel omdat het zo simpel, snel en geweldig lekker is. Granger was te zien op VTM en 24 Kitchen met Bill’s Food.
WOENSDAG
Woensdag, gehaktdag. We eten een gerecht van Yvette van Boven: shepherd’s pie uit het kookboek Home Sweet Home. Ze maakte diverse kookprogramma’s ‘Koken met Van Boven’ voor de VPRO.
DONDERDAG
Jamie Oliver is natuurlijk onze grote held. Ook hij is momenteel op tv te zien bij 24 Kitchen met het programma ‘Save with Jamie’. Uit zijn kookboek 5 ingrediënten komt deze Zalm met smoky chorizo.
VRIJDAG
Met het oog op het weekend een heerlijke maaltijdsoep van tv-kok Jeroen Meus: Mexicaanse bonensoep. Op VTM was hij te zien met het programma ‘Met Meus en Vork’.
KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!
Nog meer voorjaars gerechten nodig? Hier vind je er nog vijf.
Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.
GRATIS E-BOOK
Welke wijn past bij welk gerecht?
Ben je liefhebber van wijn én lekker eten? Maar je weet niet precies hoe je een wijn kiest die bij jet gerecht past? Dan is dit dé perfecte gids die je helpt om de juiste wijn-spijs combinatieste vinden. Hoe?
- Door mijn stapsgewijze methode toe te passen
- Met inspirerende voorbeelden om meteen uit te proberen