Voor het weekend

Pistolet met garnalen

‘Simple Food’ heet het kookboek van Sergio Herman en de recepten bewijzen inderdaad dat goed eten niet ingewikkeld hoeft te zijn. In het hoofdstuk Comfort Food staat het recept van dit pistolet met Hollandse garnalen. Hierover zegt hij in de inleiding: “Elke zondag sta ik in de rij bij de Belgische bakker om pistolets te kopen. Met handgepelde garnalen erbij is dit voor mij het ultieme weekendgeluk.” Nou, dat geluk willen wij ook. Dus op naar de visboer voor die heerlijke Hollandse garnalen en dat verse witte broodje. 

Welke wijn bij pistolet garnaal?

Bij zo’n lunch in weekend drinken we een heerlijk frisse witte wijn. Hier past van alles bij: Pinot Blanc, Soave of een Chileense Sauvignon Blanc.  Kijk wat je in huis hebt…

Pistolet Garnaal

Pistolet met ei en Hollandse garnalen

Voorbereiding: 10 minuten
Overheerlijk, maar simpel te maken broodje met ei, tomaten en Hollandse garnalen. Recept van topkok Sergio Herman.
Aantal 4 personen

Ingredienten
 

  • 2 eieren
  • versgemalen zwarte peper
  • fleur de sel of zout
  • 4 eetlepels zure room
  • 2 tomaten in blokjes
  • 1 eetlepel bieslook fijngesneden
  • 4 verse pistolets
  • boter
  • 4 bladen kropsla
  • 200 gram Hollandse garnalen
  • 1 eetlepel dille fijngesneden

Bereiding
 

  • Kook de eieren 6 minuten. Laat ze schrikken , pel ze en plet ze in een kommetje. Bestrooi met peper en fleur de sel. Roer de zure room los met peper en fleur de sel. Vermeng de tomaatblokjes met peper, fleur de sel en bieslook.
  • Snijd de broodjes open en besmeer ze met boter. Beleg met de kropsla, geplette eitjes, tomaat en garnalen. Schep de zure room erop en garneer met dille.

Kookboek: Simple food

Cover Simple FoodDe 60 eenvoudige recepten in dit boek zijn ingedeeld in de categorieën: Apero, Jeugdsentiment, Simple chic, Mediterraan, Arabisch, Comfort food en Zoet. Ze worden door Herman ingeleid met een kort persoonlijk verhaaltje.

 

 

 

Bestellen? Dat kan hier:

Titel : Simple food
Auteur: Sergio Herman
Uitgever: Minestrone
ISBN : 9789490028817
Prijs : € 29,50

Op de hoogte blijven van kookboekennieuws? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept