Weekmenu #36

5x alles wat ik lekker vind: mijn zomerse favorieten

Helaas het weer laat het afweten (ook volgende week), de zon wil maar niet echt doorbreken. Maar niet getreurd. Ik breng gewoon de zomer op tafel met MIJN zomerse favorieten. Gerechten die altijd weer terugkomen bij mij op tafel.  Dus laat je inspireren en ga aan de slag met deze 5 lekkere zomerse gerechten.

 Bij deze lekkere zomerse gerechten hoort vanzelfsprekend  een goed glas wijn. Uiteraard een bijpassende (daar gaat het om op I Love Food & Wine). Welke? Niet moeilijk, bekijk mijn wijnadvies bij elk recept.

Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor net dat stukje extra, voor meer happyness aan tafel. 

MAANDAG

Als ik denk aan een zomers gerecht dat vegetarisch moet zijn, dan plopt meteen deze Orzo-salade met spinazie en feta op in mijn brein. Deze maaltijdsalade verveelt nooit; hij is smeuïg, verfrissend en heel afwisselend van smaak. Bovendien in 15 minuten op tafel.

Orzo met feta en spinazie
Orzo met feta en spinazie

DINSDAG

Ik ben dol op Aziatisch eten! Bij voorkeur de Thaise keuken. Maar wat is nu mijn zomerse lieveling? Daar moest ik even over nadenken. Uiteindelijk val ik voor mijn Aziatische zalmcurry. Heel makkelijk om te maken en weergaloos lekker!

Aziatische zalmcurry
Aziatische zalmcurry

WOENSDAG

Frankrijk is vakantieland nummer 1 hier in huis. Ook deze zomer hebben we meer dan 3 weken lekker rondgereisd. Een van mijn favorieten is de overbekende salade Niçoise. Maar op deze woensdag maken we mijn Pissaladière. Een Provençaalse uienpizza met ansjovis en zwarte olijven. Mmm, ik ruik hem al.

Pissaladière
Bij Pissaladière past ook een licht rode wijn

DONDERDAG

Bij de zomer hoort barbecueën, toch? En sinds kort hebben een kamado (Big Green Egg). Dan wordt het helemaal makkelijk, want die steek heel snel aan. Even snel een biefstukje grillen is easy. Daar maak ik dan deze Italiaanse klassieker van: Bistecca Tagliata. In 10 minuten ben je klaar. Gezond, koolhydraatarm en onweerstaanbaar zomers.

Bistecca tagliata liggend
Bistecca tagliata; staat in 10 minuten op tafel

VRIJDAG

Morgen vertrek ik voor een 5-daagse wijnreis naar Griekenland: zin in! Dat inspireert mij om jullie ook te laten genieten van deze zonnige keuken. Maak maar eens deze verrukkelijke Gamba’s met tomatensaus en feta. Dat brengt de zon op je bord. Bovendien heel makkelijk om te maken en verslavend lekker.

Gamba's met feta
Griekse gamba’s met feta

 

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Weekmenu 25 2020 Zomerse gerechtenZin in meer lekkere zomerse gerechten? Hier vind je er meer!

 

 

 

BEWAAR DIT WEEKMENU MET 5 ZOMERSE GERECHTEN OP PINTEREST!

Wil je het weekmenu met mijn zomerse favorieten opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Weekmenu met 5 lekkere zomerse gerechten die heel snel op tafel staan. Mijn eigen zomerse favorieten die iedereen altijd lekker vindt. Met bijpassend wijnadvies. Alle recepten zijn getest! Recepten nodig? Ga naar de website.   #buiteneten #terras #bbq #outdoor #snel #zomers

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *