Najaarsfavorieten

I Love Food & Wine WEEKMENU #42

De dagen worden korter, de herfst doet nu echt z’n intrede. Je krijgt steeds meer zin in lekkere stoofpotjes en dampende maaltijdsoepen. Tenminste ik wel! Daarom deze week een week lang genieten van die heerlijke verwarmende najaarsfavorieten.

Natuurlijk altijd met een glas wijn erbij. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel (lees de wijn-spijsadviezen bij elk recept). Laat je inspireren…

MAANDAG

Op meatless monday starten we met een lekkere uiensoep. Niet van gele uien, maar van rode uien. Stokbrood erbij en klaar is Kees.

Rode uiensoep
Rode uiensoep met port

DINSDAG

Voor de dinsdag eten we varkenswangen in kriekbier. Een geweldig recept van tv-kok Jeroen Meus. Ze moeten even stoven, maar worden verrukkelijk mals. Aanrader!!!

Varkenswangen in kriekbier

WOENSDAG

Momenteel is het de tijd voor bockbier. En daar kun je geweldig vlees in stoven. Maak maar eens deze stoofpot met bockbier. Je eet je vingers er bij op.

Stoofpot met bokbier
Stoofpot met bockbier

DONDERDAG

Ook in de herfst smaakt een maaltijdsalade wonderwel goed. Zeker deze salade met linzen en gerookte makreel. Bovendien supergezond zo’n lekker vet visje.

 

Linzensalade met makreel
Linzensalade met makreel

VRIJDAG

Deze kipstoofpot met winterwortel is een absolute favoriet bij ons in huis. Die komt regelmatig op tafel en eigenlijk smaakt ie altijd lekker. Bovendien supermakkelijk en zo klaar.

Kip-stoofpot met wortel
Romige kipstoofpot

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.