Weekmenu #35

5x alles uit één pan

Alles uit één pan; dat klinkt bij voorbaat al simpel & makkelijk, toch? En dat is natuurlijk ook zo! Je hebt echt, met deze 5 recepten, maar één pan nodig. Dus het is tijd voor een Griekse maaltijdsalade, Italiaanse maaltijdsoep of simpele eenpansgerechten van de Belgische Pascale Naessens. Maak je keus…

Natuurlijk altijd met een bijpassend wijnadvies van I Love Food & Wine. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel. 

MAANDAG

We starten met een Italiaans ei-gerecht: Frittata met artisjokken! Staat in 30 minuten op tafel. Serveer met knapperig brood en een groene salade.

Fritatta met artisjokharten
Frittata met artisjokharten

DINSDAG

Op dinsdag eten we een van mijn favorieten: Vis met spinazie en groene curry. Dit tien-minuten-gerecht is afkomstig van Pascale Naessens uit haar boek ‘Nog eenvoudiger’. Let op: recept voor 2 personen.

Vis met spinazie en groene curry
Vis met spinazie en groene curry

WOENSDAG

Nog zo’n supersimpel gerecht van Pascale uit ‘Nog eenvoudiger’: Kalfsmedaillon met mosterdsaus. Eveneens voor 2 personen, want anders past het niet in één pan.

Kalfsmedaillons met paddenstoelen
Kalfsmedaillons met paddenstoelen

DONDERDAG

Op donderdag eten we een Griekse maaltijdsalade met kip. Met tomaten, ui, komkommer en feta. Heerlijk verfrissend en goed voor de lijn. Bovendien koolhydraat-arm! En…, natuurlijk echt heel lekker!

Griekse kip met feta
Griekse kip met feta

VRIJDAG

Voor het weekend zetten we een maaltijdsoep op tafel: zomerse minestrone met courgette, paprika en veel groene kruiden. Een klassieker uit de Italiaanse keuken. Heel gemakkelijk om te maken. Staat in 40 minuten op tafel.

Zomerse minestrone soep
Zomerse minestrone soep

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

 

Weekmenu 35 SimpelMeer makkelijke recepten nodig? Hier vind je er nog vijf mogelijkheden.

 

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.