Weekmenu #40

5x vegetarisch met pompoen, hot & trendy

Pompoen is hot & trendy! Verleidelijk door kleur en vorm, een allemansvriend vanwege z’n neutrale licht-zoete smaak. Het afgelopen jaar is er meer dan 4 miljoen kilo pompoen geoogst, terwijl dat 25 jaar geleden nog maar 20.000 kg was. In de winkel struikel je over hoge stapels oranje dikbuiken, en alle foodbladen staan boordevol recepten.
Deze week 5 x inspirerende pompoengerechten van I Love Food & Wine (met het juiste wijnadvies!): van een winterse salade en quiche tot een pasta of stoofpot. Bovendien allemaal vegetarisch. Je mist het vlees niet! Kies maar…

Natuurlijk altijd met een bijpassend wijnadvies van I Love Food & Wine. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel. 

MAANDAG

Op Meatless Monday eten we deze overheerlijke winterse salade met pompoen, linzen, feta en walnoten. Recept van de Vlaamse tv-kok Jeroen Meus: match made in heaven!

Winterse salade met pompoen, feta en walnoten uit het kookboek Veg van Hugh Fearnley-Whittingstall
Winterse salade met pompoen, feta en walnoten

DINSDAG

Op dinsdag koken we een Chileense stoofpot met witte bonen, oftewel Porotos granados. Heerlijk gevuld! Staat in 35 minuten op tafel.

Chileense stoofpot Porotos granados
Chileense stoofpot Porotos granados

WOENSDAG

Op woensdag houden we het heel simpel: pasta met pompoen en feta. Staat in 25 minuten tafel. Serveer voor de NIET vegetariërs er een kip cordon blue en een groene salade bij.

Pasta met pompoen en feta
Pasta met pompoen en feta

DONDERDAG

Op donderdag mijn grote favoriet: een simpel te maken zwarte bonensoep. De pompoen wordt apart gebakken en pas later aan de soep toegevoegd. Heerlijk vol van smaak, met een licht pikantje. Aanrader!!!

Pittige maaltijdsoep met zwarte bonen
Bonensoep met pompoen en feta. Zó klaar!

VRIJDAG

Met het oog op het weekend eten we een quiche met pompoen en hazelnoten. Het deeg krijgt extra smaak door maanzaad en Provençaalse kruiden. Serveer met een groene salade. Succes verzekerd!

 

Quiche met pompoen en hazelnoot liggend
Quiche met geroosterde pompoen en hazelnoot

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

 

Nog een paar NIET VEGETARISCHE  pompoengerechten nodig? Hier vind je er vijf.

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Pin dit weekmenu
Wil je dit weekmenu niet kwijtraken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je iedereen inspireren, maar ook je recepten makkelijk terugvinden.