Yes, hier kijk ik al weken naar uit. Opnieuw zomerweer op komst! Vanaf morgen gaan de temperaturen naar de 30 graden. Dat betekent…, buiten eten of steek de barbecue maar aan. Daarna blijft het de hele week aangenaam zacht. De zomer is misschien op z’n retour, maar toch gaan we nog even genieten van zomerse gerechten met nazomer-groenten als tomaten, aubergine, paprika, maar ook een zonnige lasagne met Hollandse andijvie is onweerstaanbaar.
En bij zomerse gerechten drinken we zomerse wijn! Uiteraard een bijpassende (daar gaat het om op I Love Food & Wine). Welke? Niet moeilijk, bekijk mijn wijnadvies bij elke recept. En ga je barbecueën, laat je dan inspireren door mijn verhaal ‘Welke wijn bij de BBQ’!
Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor net dat stukje extra, voor meer happyness aan tafel.
Op Meatless Monday starten we met een zonnige pasta: pasta alla Norma. Gevuld met nazomergroenten als tomaten en aubergine. Staat in 30 minuten op tafel.
Woensdag, gehaktdag. We gaan vandaag voor de lasagne met andijvie. Een Italiaanse pasta met een Nederlands tintje. En let op: daar maak je je kinderen blij mee.
Deze eenvoudige vissoep met bonen houdt het midden tussen een stoofpot en een maaltijdsoep. Anyway: lekker gevuld dus. Staat in 30 minuten op tafel. En kun je geen zeewolf krijgen, kies dan gewoon iets anders. Gegarandeerd succes!
Op vrijdag kies ik voor aubergines op z’n Grieks: overheerlijke moussaka uit de oven. Mijn versie is lekker licht, want je hoeft geen bechamelsaus te maken. Die vervang je door een frisse saus op basis van crème fraîche. Echt een aanrader!
Geef een antwoord