East meets West

Fusion kerstmenu 2018

Last minute inspiratie voor je kerstmenu nodig? Nog twee dagen tijd om boodschappen te doen. Na een klassiek, inspirerend en vegetarische menu, heb ik nu een Fusion kerstmenu samengesteld. Mooie gerechten met een mix van verschillende keukens uit het Verre Oosten. Maar wel herkenbaar, en SUPERSIMPEL om te maken. Bovendien ben je bij mij verzekerd van kloppende recepten die voorkomen dat dingen mis gaan. Met andere woorden: succes gegarandeerd !

Natuurlijk ook nu met een glas wijn erbij. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel (lees de wijn-spijsadviezen bij elk recept). Laat je inspireren…

AMUSE VAN COQUILLES MET PASSIEVRUCHTEN

Ingenieuze amuse van coquilles en tropische vruchten. In feite is het een soort tartaar van rauwe coquilles. Opgefrist door passievruchten en lychee. Verrassend eenvoudig.

Coquilles met passievruchten
Coquilles met passievruchten

CARPACCIO MET EEN TWIST

Fan van carpaccio? Dan moet je deze variant zeker proberen. Geen Italiaanse versie, maar eentje uit Vietnam: carpaccio met Vietnamese dressing. Afkomstig uit het kookboek ‘West eats East’. Waanzinnig lekker en supersnel klaar!!!

Vietnamese carpaccio
Carpaccio met een twist

GAMBA’S ALS TUSSENGERECHT

Nog zo’n supersimpel gerecht: gamba’s met Oosterse kruidenboter. Geschikt als voor- of als tussengerechtje. Vooral de krokante groene zeekraal maakt het bijzonder. Niet vergeten dus. Je bent in 15 minuten klaar!

Gamba's met oosterse kruidenboter
Gamba’s met oosterse kruidenboter

PEPPER-BEEF VAN KEVIN

Biefstuk roerbakken op z’n Chinees naar een recept van chefkok Kevin Fan van Asian Glories in Rotterdam: pepper-beef. Superlekker. Staat in een mum van tijd op tafel. Serveren met witte rijst, maar pasta is ook heel lekker.

Pepper-beef van Kevin Fan
Pepper-beef van Kevin Fan

PANNA COTTA OP Z’N INDONESISCH

Italiaanse klassieker met een Indonesische twist. Gemaakt met kokosmelk en mango. Een dessert met een wow-effect.

Javaanse panna cotta
Panna cotta op z’n Indonesisch

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.