Last minute inspiratie voor je kerstmenu nodig? Nog twee dagen tijd om boodschappen te doen. Na een klassiek, inspirerend en vegetarische menu, heb ik nu een Fusion kerstmenu samengesteld. Mooie gerechten met een mix van verschillende keukens uit het Verre Oosten. Maar wel herkenbaar, en SUPERSIMPEL om te maken. Bovendien ben je bij mij verzekerd van kloppende recepten die voorkomen dat dingen mis gaan. Met andere woorden: succes gegarandeerd !
Natuurlijk ook nu met een glas wijn erbij. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel (lees de wijn-spijsadviezen bij elk recept). Laat je inspireren…
AMUSE VAN COQUILLES MET PASSIEVRUCHTEN
Ingenieuze amuse van coquilles en tropische vruchten. In feite is het een soort tartaar van rauwe coquilles. Opgefrist door passievruchten en lychee. Verrassend eenvoudig.
Fan van carpaccio? Dan moet je deze variant zeker proberen. Geen Italiaanse versie, maar eentje uit Vietnam: carpaccio met Vietnamese dressing. Afkomstig uit het kookboek ‘West eats East’. Waanzinnig lekker en supersnel klaar!!!
Nog zo’n supersimpel gerecht: gamba’s met Oosterse kruidenboter. Geschikt als voor- of als tussengerechtje. Vooral de krokante groene zeekraal maakt het bijzonder. Niet vergeten dus. Je bent in 15 minuten klaar!
Biefstuk roerbakken op z’n Chinees naar een recept van chefkok Kevin Fan van Asian Glories in Rotterdam: pepper-beef. Superlekker. Staat in een mum van tijd op tafel. Serveren met witte rijst, maar pasta is ook heel lekker.
Geef een reactie