Simpele chic

Gamba’s met oosterse kruidenboter

Recept Gamba's met oosterse kruidenboter. Simpel, snel klaar, en foolproof Ideaal voorgerecht voor kerst of als amuse of borrelhapje; steek de gamba dan aan een mooie cocktailprikker. #garnalen #amuse #voorgerecht #kerst

Simpel, snel-klaar, foolproof, maar toch onweerstaanbare lekkere gamba’s. Ideaal kerstvoorgerecht voor als je niet te lang in de keuken wilt staan. Bovendien hoog op smaak om iedereen wakker te schudden voor wat er hierna nog gaat komen. Ook geschikt als amuse of borrelhapje; steek de gamba dan aan een mooie cocktailprikker.

Welke wijn bij gamba’s met oosterse kruidenboter?

Aanrader: een chardonnay uit de Nieuwe Wereld, met een combinatie van frisse en rijpe exotische fruitaroma’s . Eentje die rond en tegelijkertijd elegant overkomt. Zoals de Tokara Reserve van Gall & Gall. Of die van Tarapacá uit Chili. Ook een mousserende wijn combineert uitstekend. Die combinatie van rijp en fris gaat lekker samen met de kerrie in deze Aziatisch getinte kruidenboter en het zilte van de gamba’s. Zo ontstaat een verleidelijk en opwekkend begin van een heerlijk kerstdiner.

Gamba's met oosterse kruidenboter

Gamba's met oosterse kruidenboter

Voorbereiding: 15 minuten
Wachttijd 1 uur
Totaal: 1 uur 15 minuten
Laat je smaakpapillen dansen met onze gamba's, subtiel gekruid met een oosterse kruidenboter. Een fusion-gerecht dat het beste van twee werelden combineert, ideaal voor liefhebbers van zeevruchten met een exotische twist.
Aantal 4 personen

Ingredienten
 

  • 6 takjes koriander*
  • 1 teentje knoflook
  • 1 cm verse gemberwortel
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 50 gram gezouten roomboter
  • ½ eetlepel olijfolie
  • 12 grote gepelde gamba's
  • zeekraal

Bereiding
 

  • Hak de koriander, knoflook en gemberwortel heel fijn. Meng de koriander, knoflook, gemberwortel en kerriepoeder door de boter. Roer de boter glad en luchtig. Zet de boter ca. 1 uur apart om de smaken goed in te laten trekken.
  • Snijd de gamba's open. Verhit een grillpan. Bestrijk hem met olie. Rooster eerst de binnenkant van de gamba's enkele seconden. Draai de gamba's om en rooster de buitenkant. Bestrijk de gamba aan alle kanten met de boter. Vouw hem dicht. Leg eventueel wat zeekraal op 4 bordjes en verdeel de gamba’s erover. Serveer direct.

Notities

Tip: in de oosterse boter die overblijft kun je ook kip, kabeljauw, paddenstoelen of aardappeltjes bakken.
* Houd je niet van koriander, gebruik dan verse kervel of peterselie.

 

Meer heerlijke KERSTrecepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept