Verrassend snel

Coquilles met lychee en passievruchten

Coquilles (of sint-jacobsnoten) eet je meestal gebakken of gegrild. Maar wist je dat ze rauw ook heel lekker zijn? Zeker in combinatie met passievruchten. Uit het kookboek ‘Bretagne à la carte’ komt dit creatieve amuse-hapje met tartaar van coquilles. Dat smaakt heel verrassend en ziet er ook nog eens heel bijzonder uit. Daar maak je gegarandeerd indruk mee. Zeer geschikt als onderdeel van een buffet of als amuse van een feestelijk diner. Lees ook nog even de kookboekrecensie van onze schrijfster Miranda van Elswijk.

Welke wijn bij coquilles met passievruchten?

Het is een heel aromatisch hapje, waarbij de lychee en passievruchten de zachte verfijnde smaak van de coquilles ietsje wegdrukt. Als je hier een Gewurtztraminer bij schenkt, zoals bijvoorbeeld die van Gall & Gall uit de Elzas ( Adam), dan kun je spreken van een perfecte wijn-spijscombinatie. De aroma’s in de wijn sluiten helemaal aan bij de smaak van het gerechtje.

Muziek: van Nederlandse bodem: Anouk met lentehit ‘Birds’.

6 personen15 minuten

Ingrediënten

  • 6 verse coquilles
  • 6 verse lychees
  • 1 passievrucht
  • szechuanpeper of 4 seizoenenpeper
  • fijn zeezout
  • cayennepeper

Stap 1

Spoel de coquilles grondig onder koud water en dep ze droog. Snijd de coquilles in kleine blokjes van een halve centimeter. Zet koud.

Stap 2

Pel de lychees en vang het vocht op. Verwijder de pit. Hak de lychees grof met een mes. Zet koud. Halveer de passievrucht en schep ze volledig leeg. Zet koud.

Meng de coquilles met het fruit. Kruid met de peper, zeezout en cayennepeper. Verdeel over 6 kleine glaasjes, of gebruik een amuselepel.

 

Bestellen? Dat kan hier:

Cover Bretagne a la carteTitel: Bretagne à la Carte
Schrijver: Joris Delanghe
Uitgever
: Lannoo
ISBN: 9789401446440
Prijs: € 24,99

 

 

 

Op de hoogte blijven van de nieuwste kookboeken? Meld je aan voor de nieuwsbrief. En binnenkort komen het ‘hapje’ Makreel rillette online!