Zonder vlees of vis

Vegetarisch kerstmenu 2018

Wat gaan we eten deze kerst? Ik wil je graag inspireren met de allerlekkerste gerechten. Vorige week een klassiek kerstmenu, gisteren een inspirerend menu. Op Meatless Monday een kerstmenu zonder vlees of vis, met andere woorden VEGETARISCH . Bij mij ben je verzekerd van kloppende recepten die zorgen dat er niets mis kan gaan. Met andere woorden: succes gegarandeerd !

Natuurlijk ook nu met een glas wijn erbij. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel (lees de wijn-spijsadviezen bij elk recept). Laat je inspireren…

VEGETARISCH BORRELUURTJE

Voordat we aan de kerstdis gaan,  beginnen we bij ons in huis eerst met lekker borrelen. Wat dacht je van deze tapas op basis van groente. Het motto luidt hier: samen eten, samen delen. Hier kun je een hele middag van genieten.

Groente tapas maaltijd
3x tapas op basis van groente

VEGETARISCH VOORGERECHT

Prachtig taartje op basis van quinoa en avocado: Peruaanse quinoasalade met avocado. Niet moeilijk om te maken, maar met een fantastisch eindresultaat. Ook voor niet-vegetariërs een succesrecept.

Quinoa salade met avocado
Quinoasalade met avocado uit Peru

VEGETARISCHE SOEP

Deze kleurige bietensoep met port is een variant op de Russische borsjtsj. Een grandioos recept van onze aanstekelijke tv-kok/kookboekenschrijfster Yvette van Boven.

Bietensoepje met rode port
Bietensoepje met rode port

VEGETARISCH HOOFDGERECHT

Italiaanse klassieker als hoofdgerecht: pasta met bospaddenstoelen en truffel. Truffel kun je alvast online bestellen (zie recept!). Hiermee verras je je gasten gegarandeerd. Bovendien zo klaar!!!

Pappardelle met paddenstoelen en truffel
Pastagerecht met paddenstoelen en truffel

DESSERT

Alle desserts zijn natuurlijk vegetarisch. Deze chocolade-kersen tiramisu is waanzinnig lekker. En helemaal voor te bereiden. Een plaatje om te zien.

Chocolade-kersen tiramisu
Chocolade-kersen tiramisu

 

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Meer heerlijke recepten nodig voor een kerstmenu zonder vlees of vis met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *