Geen weekmenu’s, maar kerstmenu’s deze weken. Want we moeten ons voorbereiden op de komende kerst. En ik ga je helpen kiezen. Daarom kerstmenu’s met een thema. Vorige week was het een klassiek kerstmenu voor de hele familie. Vandaag een kerstmenu ‘anders dan anders’, maar toch heel simpel om te maken. Alles is getest en goed bevonden. Met andere woorden: succes gegarandeerd!
Natuurlijk met een lekker glas wijn erbij. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel (lees de wijn-spijsadviezen bij elk recept). En let dit keer extra op de Cabernet Franc uit Argentinië. Je kunt hem nu nog bestellen via QV Select.
KLEURRIJK VOORGERECHT
Carpaccio van verschillende kleuren bietjes. Ragfijn geschaafd, gegarneerd met geitenkaas en frambozen. Eyecatcher tot en met. Staat in 15 minuten op tafel!
VENKELSOEP DIE IEDEREEN LEKKER VINDT
Deze romige venkelsoep is een aanrader: fluweelzacht, romig met een heel lichte anijsmaak. Klap op de vuurpijl: gegrilde coquille in knapperig spekjasje.
HERT IN DE HOOFDROL
Geen ossobuco van kalfsvlees. Nee, deze keer maak je hem met hertenvlees. Heel bijzonder. Maar wel even het vlees bestellen bij de poelier. Hiermee verras je je gasten gegarandeerd. Serveer er die waanzinnig lekkere aardappeltaartjes bij!
CABERNET FRANC UIT ARGENTINIË
Het vlaggenschip van Argentinië is Malbec, maar Cabernet Franc is de rijzende ster. Met name die van bodega Fabre Montmayou. Nu te koop bij QV Select.
PANNA COTTA OP Z’N INDONESISCH
Tot slot een onverwacht dessert waarmee je gegarandeerd succes oogst: romige panna cotta met exotische mangosaus. Recept uit de Indonesische keuken van Blauw. Bovendien heel makkelijk om te maken!
KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!
Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.
GRATIS E-BOOK
Welke wijn past bij welk gerecht?
Ben je liefhebber van wijn én lekker eten? Maar je weet niet precies hoe je een wijn kiest die bij jet gerecht past? Dan is dit dé perfecte gids die je helpt om de juiste wijn-spijs combinatieste vinden. Hoe?
- Door mijn stapsgewijze methode toe te passen
- Met inspirerende voorbeelden om meteen uit te proberen