Wat gaan we eten deze week? Vandaag zetten we 2-persoons huishoudingen in het middelpunt. Dat betekent 5 verrassende recepten met kleinere hoeveelheden, zodat je geen restjes hoeft over te houden. Oftewel No Waste! Bovendien zijn alle recepten makkelijk om te maken, slank en staan ze binnen 20 minuten op tafel.
Ben je toch met z’n vieren. No problem. Je kunt de recepten ook heel makkelijk weer verdubbelen.
No Waste, maar wel gezellig
Maar, ook bij die drukke dagen waarop je snel aan wilt zitten, hoort ook gezelligheid. Dus steek een kaarsje aan, en schenk een lekker glas wijn in als je er zin in hebt. Wijnadvies nodig? Ook daaraan is gedacht. Want bij deze heerlijke no waste recepten voor twee personen hoort ook een bijpassend wijnadvies (bekijk het advies bij elk recept).
Maandag Gestoofde groenten met ei
We starten de week vegetarisch met een zeer gezond eenpansgerecht uit de hapjespan. Je bakt aardappelen, sjalotjes, doperwten en spinazie in een roomsaus. Het ei gaart in het groentemengsel. Soort Hollandse variant op de Shakshuka. In 20 minuten klaar en nog slank ook!
Dinsdag Tagliatelle met grote garnalen
Vandaag ben je helemaal supersnel klaar. In 10 minuten tijd heb je dit pastagerecht met courgette en grote garnalen op tafel staan. In het recept staat 200 gram verse tagliatelle. Maar in het kader van no waste: de pakjes verse pasta in de koeling wegen 250 gram. Dus gebruik het hele pakje, dat kan natuurlijk ook. Serveer met een tomatensalade.
Woensdag Tortilla met gegrilde biefstuk
Gevulde tortilla’s met grilde biefstuk en paprika heten eigenlijk ‘fajita’s’. Het is een bakplaatrecept uit het kookboek De Makkelijke Bakplaat van mijn favoriete kookboekenschrijfster Rukmini Iyer. Toch heb je dit gerecht in 18 minuten op tafel staan. Per persoon twee medium opgerolde tortilla, opgefleurd met een zelfgemaakte friszure yoghurtsaus. Aanrader.
Donderdag Pittige mosselen in kokosmelk
Mosselen koop je vacuümverpakt in de supermarkt, en die kunnen meteen de pan in. Voor groene chilipepers en curryblaadjes moet je misschien naar de toko. Maar als je deze ingrediënten invriest (zoals ik), heb je ze altijd bij de hand. Vervolgens stoom je de mosselen in een paar minuten gaar in een kruidige Indiase kokossaus. Naanbrood en komkommer erbij en klaar is Kees. Je zit binnen 20 minuten aan tafel. Op en top genieten!
Vrijdag Piccata van kip
Piccata al limone is een Italiaanse klassieker met kalfsvlees. Maar met ongepaneerde kip schnitzels (kalkoen kan ook!) is het net zo lekker. Courgette en een sausje van citroensap, wijn, kappertjes, knoflook en mosterd erbij. Tot slot nog een paar eetlepels slagroom erdoor en er ontstaat een kipgerecht om je vingers bij af te likken. En wie had dat gedacht: in 15 minuten ben je klaar!
In het kader van no waste: gebruik de andere limoenhelft die je over hebt gehouden bij het Tortilla-recept.
KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!
Wereldse Smaken, Wereldse Wijnen is een smaakvol e-book van 64 pagina’s. Met 18 wereldgerechten om nooit te vergeten, 19 icoonwijnen en 23 culinaire hotspots. Download voor slechts € 5,-
GRATIS E-BOOK
Welke wijn past bij welk gerecht?
Ben je liefhebber van wijn én lekker eten? Maar je weet niet precies hoe je een wijn kiest die bij jet gerecht past? Dan is dit dé perfecte gids die je helpt om de juiste wijn-spijs combinatieste vinden. Hoe?
- Door mijn stapsgewijze methode toe te passen
- Met inspirerende voorbeelden om meteen uit te proberen