Helemaal voor te bereiden

Slim kerstmenu zonder zorgen

Slim kerstmenu zonder zorgen; dat klinkt veelbelovend in de oren, toch? Dat kan met dit onweerstaanbare kerstmenu met internationale recepten dat je helemaal van tevoren kunt koken. Alles staat klaar, en op het moment suprême hoef je alleen nog de tafel te dekken, op te warmen en je prachtige borden en/of schalen op tafel te zetten. Gegarandeerd succes zonder klotsende oksels.

Download mijn KERST SPECIAL 2020; hier vind je 5 verschillende kerstmenu’s, van vegetarisch tot supermakkelijk en gezond. Voor ieder wat wils. Ook dit slimme kerstmenu staat erin, met recepten uit het kookboek SLOW. Internationale recepten die je helemaal kunt voorbereiden. Alle recepten zijn getest!

Welke wijn drink jij bij dit slimme kerstmenu?

Kerst wijnbox Tire Bouchon 4 flessen
Kerst wijnbox Tire Bouchon. Er is keus uit twee wijnen voor het dessert.

Natuurlijk wil je tijdens je kerstdiner bijpassende wijnen schenken! Daarom hebben we de wijn alvast voor je uitgezocht. In samenwerking met importeur Tire Bouchon vormen deze 3 flessen een prachtige wijn-spijscombinatie.

Wil je er verzekerd van zijn dat je wijn in huis hebt? Je kunt de wijn ook bestellen via de website van TIRE BOUCHON. Kijk hier voor meer informatie!

 

Kerstmenu zonder zorgen (6 personen)
Zalmcarpaccio met olijvensalsa
Clam Chowder
Pasta met ragù van eend
Cheesecake met peren en macadamia-noten

 

SLIM VOORGERECHT
zalmcarpaccio met olijvensalsa

In de KERST SPECIAL  bestaat dit slimme menu uit drie gangen. Maar je kunt er heel gemakkelijk vier gangen van maken. Feestelijke suggestie: Italiaanse zalmcarpaccio met olijvensalsa, gemaakt van verse zalm. Heel eenvoudig om te maken; in 15 minuten op tafel. Schenk er dezelfde Belgische Grüner Veltliner  bij die ook bij de soep past. Recept staat op de website (klik op de link voor het recept).

Zalmcarpaccio
Zalmcarpaccio met ansjovissalade en kappertjes

 

SLIMME SOEP
clam chowder

Clam Chowder is een gebonden soep op basis van room en aardappels, afkomstig uit de USA. Gemaakt met schelpdieren (=clams) als vongole of kokkels. Uitgebakken spek en verse kruiden zorgen voor extra smaak.
RECEPT NODIG? DOWNLOAD DE KERST SPECIAL!

Clam chowder uit het kookboek SLOW; voorgerecht van kerstmenu zonder zorgen
Clam chowder; klassieke soep uit de Amerikaanse keuken

SLIM HOOFDGERECHT
pasta met ragù van eend

Heerlijke malse eend met groente in een vederlichte saus. Die maak je gewoon een dag van tevoren. Op het laatst hoef je alleen nog even pasta koken en een salade maken. In een wip zit je aan de kersttafel!
RECEPT NODIG? DOWNLOAD DE KERST SPECIAL!

Pasta met ragù van eend uit het kookboek SLOW; hoofdgerecht van het kerstmenu zonder zorgen
Pasta met ragù van eend

DESSERT
cheesecake met peren en macadamianoten

Dit prachtig witte kerstdessert is een lust voor het oog. Vooral romig van smaak met wat peer op de achtergrond. De bodem van macadamia-noten zorgt voor heerlijke bite. Misschien wat machtig van smaak, dus een garnering van slagroom is eigenlijk overbodig.
RECEPT NODIG?  Kijk hier!

Cheesecake met macadamianoten
Cheesecake met macadamianoten

Kerstmenu anti-stressNog een slim kerstmenu zonder zorgen nodig? Hier is nog een suggestie.

 

 

 

 

Deze recepten komen uit het duimendikke prachtige kookboek SLOW van Louise Franc, boordevol internationale toppers.

Cover Slow-Titel : Slow
Auteur : Louise Franc
Uitgever : Uitgeverij Good Cook
ISBN : 978 94 614 3246 9
Prijs : € 32,50

 

 

 

 

BEWAAR DIT KERSTMENU OP PINTEREST!

Wil je dit kerstmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Kerstmenu zonder zorgen 2020. Vier gangen kerstmenu met internationale recepten. Alles is helemaal voor te bereiden. Dus zonder zorgen en geen stress op het moment suprême. Van zalmcarpaccio en clam chowder tot pasta met eend en cheesecake met peren. Met bijpassend wijnadvies. #kerstmenu #voortebereiden #slimkoken #internationaal #wereldkeuken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *