Feest van herkenning

Klassiek Kerstmenu

Geen weekmenu’s, maar kerstmenu’s de komende weken. Deze maand gaan we ons alvast voorbereiden op het komende kerst. En ik ga je helpen kiezen. Daarom elke week een kerstmenu met een thema. Ik start met een klassiek kerstmenu dat de hele familie aanspreekt. Je bent verzekerd van kloppende recepten die voorkomen dat dingen mis gaan. Met andere woorden gegarandeerd succes!

Natuurlijk ook nu met een glas wijn erbij. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel (lees de wijn-spijsadviezen bij elk recept). Laat je inspireren…

KLASSIEK VOORGERECHT

Een heerlijk ouderwets begin: pasteitje met kippenragout. Wel helemaal zelfgemaakt. Niet moeilijk, maar overheerlijk. Recept van tv-kok Estee Strooker.

Pasteitje met kippenragout
Homemade pasteitje met kippenragout

KLASSIEKE SOEP

Deze paddenstoelensoep is een krachtige bouillon met verschillende soorten paddenstoelen; een klassieker op voor de kerstdis. Bovendien makkelijk om te maken en licht verteerbaar.

Heldere bouillon met paddenstoelen
Heldere bouillon met paddenstoelen

KLASSIEK HOOFDGERECHT

Weleens hazenpeper gegeten? Dat is het ultieme kersthoofdgerecht; een heerlijke stoofschotel met mals hazenvlees. Door de toevoeging van bietjes wordt deze stoofschotel wat minder zwaar en nog lekkerder.

Hazenpeper met bietjes
Hazenpeper met bietjes

KLASSIEK BIJGERECHT

Bij zo’n hazenpeper eet je aardappelpuree en zelfgemaakte rodekool. Niet moeilijk, want dit kun je al dagen van tevoren voorbereiden. Dan wordt ie alleen maar lekkerder.

Homemade rodekool met appel
Homemade rodekool met appel

KLASSIEK DESSERT

Dit chocoladetaartje bak je in 10 minuten: krokant van buiten, nog vloeibaar van binnen. Erbij een saus met friszure cranberry’s. Een dessert met een wow-effect.

Chocoladetaartje met cranberrysaus
Chocoladetaartje met cranberrysaus

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.