Wat gaan we eten volgende week? We zetten onze favoriete Vegan recepten in het zonnetje. Morgen start namelijk de VIJFDE editie van de Nationale Week Zonder Vlees (7 t/m 13 maart)? Maar dit jaar is anders dan anders. Ook ZUIVEL wordt uit het weekmenu geweerd. Met andere woorden: dan wordt het (min of meer) VEGAN, en dat betekent lekker méér groenten eten.
Natuurlijk, op I Love Food & Wine, altijd met een bijpassend wijnadvies. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel.
Wat is het verschil tussen vegetarisch en vegan recepten?
Nog even op een rijtje. Ben je vegetarisch, dan vermijd je alleen vlees en vis. Iemand die vegan eet, vermijdt ook álle bijproducten die van dieren afkomstig zijn. Zij eten dus geen vlees en vis, maar ook geen honing, zuivel of eieren.
‘Nationale Week Zonder Vlees’ is een initiatief van de ondernemende Isabel Boerdam van de website De Hippe Vegetariër. Inmiddels doen er miljoenen mensen mee aan deze week. En dat is een geweldig succes. Kijk hier voor meer informatie over de Week zonder Vlees & Zuivel 2022.
MAANDAG: Spaghetti met andijvie
We starten deze week zonder vlees met een snel pasta gerecht: spaghetti met geroerbakte andijvie. Misschien ben je geen andijvie fan, maar deze pasta is een aanrader. Heerlijk door de toevoeging van groene olijven en zoete rozijnen. Bovendien snel klaar en slank, levert maar 380 calorieën.
DINSDAG: Linzenstoof met miso
Uit het kookboek van Milou van de Will (Vegan Comfort) komt deze hartverwarmende linzenstoof met een Japanse twist. Milou is vegan specialist op het gebied van de Oosterse keuken. Deze linzenstoof is een aanrader. Morgen vind je op I Love Food & Wine nogmaals een toppertje met linzen uit dit boek: Gele linzen stoof met mango. Stay tuned! Want dit recept is ook overheerlijk!
WOENSDAG: Koreaans broodje tempeh burger
Op woensdag geen broodje hamburger, maar een Koreaans broodje tempeh burger. Klinkt misschien minder aanlokkelijk, maar geloof mij, dit is minstens even lekker. Verrassend van smaak: rokerig, funky en vol unami. Bovendien in 20 minuten op tafel.
DONDERDAG: Spruitjesstamppot met pecannoten
Met Hollandse spruitjes maak je een heerlijke stamppot. Zeker wanneer je de spruitjes eerst roostert in de oven, samen met rode druiven. Dat geeft een verrassend resultaat. Op het laatst knapperige pecannoten als topping. Heeeeerlijk, je mist het vlees niet.
VRIJDAG: Wraps met geroosterde groenten
In het weekend heb je misschien wat meer tijd. Maak dan deze wraps met geroosterde groenten. Laat je niet afschrikken door de wat lange ingrediëntenlijst, want het een gerecht dat wel heel makkelijk is om te maken. Hummus en je zelfgemaakte vegan tzaziki van kokos-yoghurt maken het af.
KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!
Nog meer vegetarische recepten nodig? (Filter hier op vegetarisch)
Hier vind je vijf recepten Week zonder Vlees 2021.
Hier vind je vijf recepten Week zonder Vlees 2020.
Hier vind je vijf recepten Week zonder Vlees 2019.
BEWAAR DIT VEGAN WEEKMENU OP PINTEREST!
Wil je het weekmenu met vegan recepten opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.
Zorgeloze kerst zonder stress? Dat kan! 🎄
Download 'm nu!
Ontdek ons Stressvrije Kerst e-book – jouw ultieme gids voor een ontspannen kerstdiner! Met 5 complete kerstmenu’s, handige werkplannen per dagdeel, wijnsuggesties en slimme tips om kerststress te vermijden.
Plus: 10% korting op de bijpassende wijnen van kwaliteitsimporteur QV Select! Mis deze kans niet om van jouw kerst een onvergetelijke en ontspannen feestdag te maken.
Bestel 'm direct!