Weekmenu #10

5x Week zonder Vlees, & zuivel 2022

Wat gaan we eten volgende week? We zetten onze favoriete Vegan recepten in het zonnetje. Morgen start namelijk de VIJFDE editie van de Nationale Week Zonder Vlees (7 t/m 13 maart)? Maar dit jaar is anders dan anders. Ook ZUIVEL wordt uit het weekmenu geweerd. Met andere woorden: dan wordt het (min of meer) VEGAN, en dat betekent lekker méér groenten eten.

Natuurlijk, op I Love Food & Wine, altijd met een bijpassend wijnadvies. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel. 

Wat is het verschil tussen vegetarisch en vegan recepten?

Nog even op een rijtje. Ben je vegetarisch, dan vermijd je alleen vlees en vis. Iemand die vegan eet, vermijdt ook álle bijproducten die van dieren afkomstig zijn. Zij eten dus geen vlees en vis, maar ook geen honing, zuivel of eieren.

Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel 2022
‘Nationale Week Zonder Vlees’ is een initiatief van de ondernemende Isabel Boerdam van de website De Hippe Vegetariër. Inmiddels doen er miljoenen mensen mee aan deze week. En dat is een geweldig succes. Kijk hier voor meer informatie over de Week zonder Vlees & Zuivel 2022.

 

MAANDAG: Spaghetti met andijvie

We starten deze week zonder vlees met een snel pasta gerecht: spaghetti met geroerbakte andijvie. Misschien ben je geen andijvie fan, maar deze pasta is een aanrader. Heerlijk door de toevoeging van groene olijven en zoete rozijnen. Bovendien snel klaar en slank, levert maar 380 calorieën.

Spaghetti met andijvie uit het kookboek Vegetalia van Luna Trapani
Vegan spaghetti met andijvie en olijven

DINSDAG: Linzenstoof met miso

Uit het kookboek van Milou van de Will (Vegan Comfort) komt deze hartverwarmende linzenstoof met een Japanse twist. Milou is vegan specialist op het gebied van de Oosterse keuken. Deze linzenstoof is een aanrader. Morgen vind je op I Love Food & Wine nogmaals een toppertje met linzen uit dit boek: Gele linzen stoof met mango. Stay tuned! Want dit recept is ook overheerlijk!

Linzenstoofpot met miso uit het kookboek Vegan Comfort van Milou van der Will
Linzenstoofpot met miso

WOENSDAG: Koreaans broodje tempeh burger

Op woensdag geen broodje hamburger, maar een Koreaans broodje tempeh burger. Klinkt misschien minder aanlokkelijk, maar geloof mij, dit is minstens even lekker. Verrassend van smaak: rokerig, funky en vol unami. Bovendien in 20 minuten op tafel.

Koreaanse tempeh burger uit het kookboekje Vegan Summer van Milou van der Will
Home made vegan tempeh burger

DONDERDAG: Spruitjesstamppot met pecannoten

Met Hollandse spruitjes maak je een heerlijke stamppot. Zeker wanneer je de spruitjes eerst roostert in de oven, samen met rode druiven. Dat geeft een verrassend resultaat. Op het laatst knapperige pecannoten als topping. Heeeeerlijk, je mist het vlees niet.

Spruitjesstamppot met druiven uit Vegan Bijbel van Tessa Moorman
Spruitjesstamppot met geroosterde druiven en knapperige pecannoten

 

VRIJDAG: Wraps met geroosterde groenten

In het weekend heb je misschien wat meer tijd. Maak dan deze wraps met geroosterde groenten. Laat je niet afschrikken door de wat lange ingrediëntenlijst, want het een gerecht dat wel heel makkelijk is om te maken. Hummus en je zelfgemaakte vegan tzaziki van kokos-yoghurt maken het af.

Gevulde wraps met geroosterde groenten
Gevulde wraps met geroosterde groenten en vegan tzaziki

 

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Nog meer vegetarische recepten nodig? (Filter hier op vegetarisch)

Weekmenu 10 2021 Week zonder Vlees 2021Hier vind je vijf recepten Week zonder Vlees 2021.

 

 

 

 

Week 10 Week zonder vleesHier vind je vijf recepten Week zonder Vlees 2020.

 

 

 

 

Week 9 Week zonder vlees 2019 Vegetarisch weekmenu

 

Hier vind je vijf recepten Week zonder Vlees 2019.

 

 

 

BEWAAR DIT VEGAN WEEKMENU OP PINTEREST!

Wil je het weekmenu met vegan recepten opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

5 favoriete vegan recepten van I Love Food & Wine. Uitgezocht voor het weekmenu voor de Nationale Week zonder Vlees 2022, waarin dit jaar ook zuivel in de ban is gezet. Vegetarisch koken is leuk, lekker en gemakkelijk, maar vegan koken ook. Dus deze week Lekker Plantaardig koken, want dat is gezond en easy. Bovendien verrukkelijk, zoals deze recepten illustreren. #vegetarisch #weekmenu #weekzondervlees #vegan #doordeweeks #isabelboerdam