Leren in eigen tijd

Online Wijn Spijs cursus in 11 modules, met korting!

Ben jij net zo gek op wijn én eten? En lijkt het je leuk om meer te leren over het kiezen van een wijn bij een gerecht? Dan is er nu een leuke, nieuwe cursus die je gewoon thuis in je eigen tempo kunt volgen. Kirsten van Harten van Hart voor Wijn lanceert deze online Wijn Spijs cursus waar je alles in leert over het combineren van wijn bij gerechten. Te koop via de webshop van I Love Food & Wine.

In deze Wijn Spijs cursus legt Kirsten van Harten de spelregels uit zodat je nog meer kunt genieten van je glas wijn aan tafel. Ze leert je als eerste hoe je een smaakprofiel (lees hier meer over smaakprofielen) kunt maken en hoe je op basis van het mondgevoel, smaakgehalte en structuur van een gerecht een passende wijn uitzoekt.

Wie is Kirsten van Harten?

Portret Kirsten van Harten
Portret Kirsten van Harten

Kirsten van Harten (1989) is de enthousiaste eigenaar van wijnbedrijf Hart voor Wijn. Haar interesse voor wijn startte in 2017. En in zeer korte tijd is die interesse omgeslagen in niet miste verstane passie. Inmiddels heeft ze de Wijnacademie (bijna) afgerond. Maar behalve passie voor wijn is ze ook een rasechte onderneemster. Sinds 2019 is ze gaan bouwen aan haar wijnbedrijf waar ze zich heeft gespecialiseerd in het organiseren van SDEN wijncursussen. En behalve fysieke lessen is ze nu ook gestart met haar online wijn academy. Maar dat is niet alles. Behalve wijn drinken heeft ze ook grote liefde voor Wijn & Spijs. Zo kon een online cursus op dat vlak niet uitblijven!

Inhoud van de Wijn en Spijs cursus

Deze online Wijn en Spijs cursus is opgebouwd uit 11 modules en maar liefst 53 onderliggende lessen. Om te beginnen leer je hoe je nu eigenlijk een wijn proeft en welke aroma’s je in een wijn kunt ontdekken. In de les over basissmaken ga je ontdekken hoe je smaken daadwerkelijk kunt proeven en waarnemen én wanneer je kunt kiezen voor balans of contrast.

Daarna komt uitgebreid het koken naar de wijn aanbod. Welke bereidingswijzen zijn er allemaal en welke invloed hebben deze op het smaakprofiel? Ook de invloed van sauzen en kruiden wordt behandeld. Daarna wordt er dieper ingegaan op specifieke productkennis, van vlees, vis, vega maar ook kazen en desserts.

Koop deze cursus in de I Love Food & Wine webshop!

Internationale keukens & wijn

In de 6 modules daarna ga je wereldse smaken ontdekken, van Aziatisch, Italiaans maar ook gewoon de Hollandse pot. Bij iedere module wordt ook uitgebreid een wijn geproefd zodat je je proeftechniek nog verder kunt verbeteren. Zo ontdek je ook meteen nieuwe wijnen om je smaken te verbreden.

Cursus boordevol extra’s

Tot slot volgt een module waarbij je alles leert over het serveren van wijn qua temperatuur tot glaswerk. Er worden diverse handige handouts gedeeld die je kunt downloaden én je krijgt een overzicht met ‘snelle beslissers’ voor als je het even niet meer weet. De cursus kun je optioneel afsluiten met een multiple choice toets. Hiermee kun je je wijn&spijs kennis toetsen én een certificaat behalen.

In de cursus zitten heel veel video’s en praktische opdrachten zodat je thuis aan de slag kunt gaan. Je krijgt onbeperkt toegang tot de cursus. De online leeromgeving is tevens toegankelijk via mobiel of tablet zodat je kunt leren waar én wanneer het jou uitkomt.

 

Hoe online wijn en spijs cursus bestellen?

Zin in meer Wijn & Spijs kennis?  Koop deze cursus in de I Love Food & Wine webshop. Het bijpassende proef-wijnpakket kun je optioneel bestellen.