Meatless Monday

Verse groentesoep van restjes

Direct aan de slag in de keuken met dit recept? Scroll naar het recept

Soms krijg ik recept-verzoeken van mijn kinderen. Zij zijn dan op zoek naar een van de ‘klassiekers’ uit hun jeugd, maar die blijkt dan nog niet op mijn website te staan. Zo ook; mijn eenvoudig te maken verse groentesoep van restjes groente uit de groentela. Nou, hier ie dan. Verzoek ingewilligd!

4 personen30

Ingrediënten

  • 25 gram boter of 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 600 gram groente (wortel, courgette, paprika, bleekselderij, prei), in blokjes
  • 2 groentebouillontabletten
  • 2 eetlepels crème fraîche, losgeklopt
  • verse groene kruiden
  • Extra: staafmixer

Stap 1

Verhit de boter in de soeppan. Bak de ui ca. 3 minuten lichtbruin. Voeg alle groenten toe en bak even mee. Voeg dan 800 ml water en 2 groentebouillontabletten toe. Laat de soep ca. 20 minuten zachtjes koken tot alle groenten gaar zijn.

Stap 2

Pureer de soep met een staafmixer. Verdeel over vier borden of soepkommen. Garneer met een schep crème fraîche en bestrooi met groene kruiden die je nog hebt liggen.

 

NOG MEER LEKKERE SOEPEN?

Gepureerde groentesoepen kun je ook maken van één soort groente. Kijk ook eens naar deze overheerlijke recepten:

Slasoep met zalmcrostini

Bloemkoolsoep met amandelen

Doperwtensoep met Hollandse garnalen

Courgettesoep met zalm

Gele paprikasoep met groentechips

Slasoep met zalmcrostini liggend
Slasoep met zalmcrostini
Geef je waardering
recipe image
Naam recept
Verse groentesoep van restjes
Auteur
Geplaatst op
Totale kooktijd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *