Soms krijg ik recept-verzoeken van mijn kinderen. Zij zijn dan op zoek naar een van de ‘klassiekers’ uit hun jeugd, maar die blijkt dan nog niet op mijn website te staan. Zo ook; mijn eenvoudig te maken verse groentesoep van restjes groente uit de groentela. Nou, hier ie dan. Verzoek ingewilligd!

Verse groentesoep van restjes groente
Ingredienten
- 25 gram boter of 1 eetlepel olijfolie
- 1 ui fijngesnipperd
- 600 gram groente wortel, courgette, paprika, bleekselderij, prei, in blokjes
- 2 groentebouillontabletten
- 2 eetlepels crème fraîche losgeklopt
- verse groene kruiden
Extra nodig
- staafmixer
Bereiding
- Verhit de boter in de soeppan. Bak de ui ca. 3 minuten lichtbruin. Voeg alle groenten toe en bak even mee. Voeg dan 800 ml water en 2 groentebouillontabletten toe. Laat de soep ca. 20 minuten zachtjes koken tot alle groenten gaar zijn.
- Pureer de soep met een staafmixer. Verdeel over vier borden of soepkommen. Garneer met een schep crème fraîche en bestrooi met groene kruiden die je nog hebt liggen.
Goede combinatie!
Erg lekkere combinatie van overgebleven groenten wil ik nog even met jullie delen: 2 pastinaak, 2 prei, 1 rode paprika en 1 grote ui. Goed om te onthouden dus!
NOG MEER LEKKERE VERSE GROENTESOEPEN?
Gepureerde groentesoepen kun je ook maken van één soort groente. Kijk ook eens naar deze overheerlijke recepten:
–Doperwtensoep met Hollandse garnalen
–Gele paprikasoep met groentechips


Ontdek de perfecte wijn bij elk gerecht met ons GRATIS e-book!
Download 'm nu!
Ben jij ook een liefhebber van wijn en lekker eten, maar weet je niet altijd welke wijn het beste bij je gerecht past? Dan hebben wij iets speciaals voor jou! Ons gratis e-book “Welke wijn bij welk gerecht?” is jouw ultieme gids voor het vinden van de perfecte wijn-spijs combinaties.
Download 'm direct!