Voor het weekend

Perfecte goulashsoep

Uit de koker van Volkskeuken-schrijver Marcus Huibers komt deze versie van Goulashsoep. Hij noemt het zelf ‘stormsoep’ in zijn column van februari 2020. Hij was op zoek naar een snelle, eenvoudige stemmingsverhogende goulashsoep en maakte die met venkelworstjes van zijn slager. ‘Een voltreffer’, zoals hij zelf zegt. En daar zijn wij het he-le-maal mee eens: waanzinnig lekker!!! Een recept om te bewaren, een recept om te delen. Een soep zoals het hoort. Bovendien makkelijk om te maken. 

Welke wijn bij goulashsoep?

Eigenlijk hoor je geen wijn te drinken bij soep. Maar dit is een lekker gevulde maaltijdsoep, lichtrokerig en boordevol smaak. Daar smaakt een glas wijn zeker bij. Kies voor rood en denk dan aan sappige Merlot of Carménère uit Chili.

 

Goulashsoep Huibers thuis aan tafel

Perfecte goulashsoep

Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 30 minuten
Heerlijke goulashsoep zoals die hoort te smaken. Makkelijk om te maken.
Aantal 4 personen

Ingredienten
 

  • 3 grote uien gesnipperd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 500 gram verse varkensworst bij voorkeur venkelworst
  • 4 tenen knoflook gehakt
  • 1 eetlepel kummel gemalen karwijzaad
  • 1 eetlepel gemalen komijn
  • 1 eetlepel gerookt paprikapoeder
  • 2 rode paprika’s in stukjes
  • 1 blik gepelde tomaten 400 gram, in stukjes
  • 400 gram vastkokende aardappel in blokjes
  • 1200 ml runderbouillon
  • 150 gram crème fraîche

Bereiding
 

  • Bak de uien met wat olijfolie in een koekenpan op hoog vuur tot ze beginnen te kleuren. Knijp het worstvlees uit het velletje en doe bij de uien. Schep even om zodat het vlees rul wordt. Voeg toe: knoflook, kummel, komijn en paprikapoeder en bak even mee. Daarna alles overdoen in een grote soeppan.
  • Voeg dan toe: paprika, tomaatstukjes, aardappel en bouillon. Breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat minimaal 30 minuten (maar langer is lekkerder) zachtjes pruttelen.
  • Schep aan tafel de crème fraîche op de soep.
  • Serveer deze soep in combinatie met een kaasplateau, stokbrood en kruidenboter voor een volledige maaltijd.

 

Heb je meer tijd, maak dan eens deze goulashsoep met bladerdeegdakje. Dit recept schreef ik een aantal jaren geleden voor het Gall & Gall Magazine ‘Proef&’.

"<yoastmark

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept