- 25 gram boter of 1 eetlepel olijfolie
- 1 ui fijngesnipperd
- 600 gram groente wortel, courgette, paprika, bleekselderij, prei, in blokjes
- 2 groentebouillontabletten
- 2 eetlepels crème fraîche losgeklopt
- verse groene kruiden
Verhit de boter in de soeppan. Bak de ui ca. 3 minuten lichtbruin. Voeg alle groenten toe en bak even mee. Voeg dan 800 ml water en 2 groentebouillontabletten toe. Laat de soep ca. 20 minuten zachtjes koken tot alle groenten gaar zijn.
Pureer de soep met een staafmixer. Verdeel over vier borden of soepkommen. Garneer met een schep crème fraîche en bestrooi met groene kruiden die je nog hebt liggen.
Calorieën: 162kcal | koolhydraten: 25g | eiwit: 5g | vet: 6g | verzadigd vet: 3g | cholesterol: 13mg | vezels: 6g | suiker: 3g | vitamine C: 18mg