Courgettesoep met zalm

Voor het weekend
Courgettesoep met zalm

Waar blijft het voorjaar? Haal hem in huis met deze mooie groene courgettesoep. Heerlijk hartverwarmend om deze regenachtige dagen door te komen, met een zichtbaar verlangen naar de zon. De zalm geeft kleur en extra smaak. Dat maakt hem ook geschikt als start voor een feestelijk etentje. Garneer met wat groentechips, dat maakt de soep helemaal af.

Welke wijn bij ‘Courgettesoep met zalm’?

Combineer deze lekker dikke groentesoep met een glas zwierige Chardonnay uit Chili, want die smaakt vol, rijp en soepel. Je proeft de volle tonen van exotisch fruit en boter.  Zijn fluwelen zachtheid matcht goed met deze zachte soep.

4 personen25 minuten

Ingrediënten

  • 3 courgettes
  • 2 sjalotjes, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
  • 2 eetlepels olie
  • 1 theelepel grove mosterd
  • 2 groentebouillontabletten
  • 100 ml kookroom
  • zout, versgemalen peper
  • 100 g gerookte zalm
  • verse dille
  • extra: staafmixer

Stap 1

Was de courgettes en snijd ze met schil en al eerst in stukjes. Verwarm de olie en roer  mosterd samen met de sjalot en knoflook erdoor, laat het geheel even fruiten en de mosterd ontzuren.

Stap 2

Voeg de gesneden courgettes toe, bak ze even op een hoog vuur mee. Voeg toe: 800 ml water en bouillontabletten. Laat de soep in ongeveer 15 minuten op een matig vuur gaarkoken. Pureer de courgettesoep met een staafmixer. Roer de kookroom erdoor. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 3

Snijd de zalm in dunne reepjes en knip de dille heel fijn. Serveer de soep in voorverwarmde borden met wat zalm en dille.

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties. Geef je hier op.

Fotocredit: Hall 158.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *