Meatless Monday

Komkommersoep voor elk moment van de dag

Direct aan de slag in de keuken met dit recept? Scroll naar het recept

Komkommer over? En weet je even niet wat je ermee wilt doen? Dat probleempje had ik vorige week. Maar ik had een goede ingeving. In een ver verleden werkte ik bij het culinaire tijdschrift TIP. Sindsdien zit dit recept van komkommersoep in mijn knipselmap. Even afgestoft, en opnieuw smaakte dit voortreffelijk. Echt een heerlijk lunch- of voorgerecht. Bovendien vegetarisch en slank!

Welke wijn bij komkommersoep?

Het is een soep die eigenlijk nauwelijks naar komkommer smaakt. Wel gevuld met prei en komkommerrasp, en wat lichtroze door de tomatenpuree. Maar een glas wijn past eigenlijk niet echt. Dus even niet vandaag…

 

Komkommersoep
Komkommersoep die iedereen lekker vindt
Voorbereiding: 20 min
Deze komkommersoep is lekker licht en gevuld. Tegelijkertijd licht verteerbaar. Dit vindt iedereen lekker.
Aantal 4 personen

Ingredienten
  

  • 1 komkommer
  • 1 kleine ui fijngesnipperd
  • 1 kleine prei 150 gram, in ringetjes
  • 1 eetlepel boter
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 bouillontabletten
  • ½ theelepel tijm
  • 1 eidooier
  • ½ bekertje crème fraîche à 125 gram
  • zout peper
  • tabasco

Extra nodig

  • kaasschaaf, grove rasp

Bereiding
 

  • Schaaf met een kaasschaaf 12 dunne plakjes van de komkommer. Schil de rest van de komkommer en rasp hem boven een kom fijn.
  • Smelt de boter in een pan. Bak de ui en preiringetjes zachtjes aan. Voeg toe: geraspte komkommer, tomatenpuree, bouillontabletten, tijm en 800 ml water. Breng aan de kook en laat ca. 5 minuten zachtjes koken.
  • Roer in een kom de eidooier los met de crème fraîche. Voeg ca. 4 eetlepels hete soep toe en roer erdoor. Meng het dooiermengsel door de rest van de soep in de pan. Breng op smaak met zout, peper en enkele druppels tabasco. Verdeel over 4 kommen. Garneer met de plakjes komkommer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept