Bloemkoolsoep met amandelen

Meatless Monday
Bloemkoolsoep met amandelen

Recept: Bloemkoolsoep met amandelen uit het kookboek Scandinavisch Comfortfood. Drink er een Soave of Verdicchio bij. #meatlessmonday #vegetarisch #comfortfood #maaltijdsoep

Soep is echt comfortfood, vind ik. Maar deze soep is toch net een beetje anders. Het is Scandinavisch comfortfood, en afkomstig uit het kookboek van Trine Hahnemann. Lees de recensie! Trine maakt deze soep van 2 bloemkolen, maar dan wordt ie wel hééél dik. Erg belangrijk in deze recept is het strooisel van amandelen, brood en kappertjes. Dat maakt de soep apart en bijzonder.
Voor niet-vegetariërs: serveer er gebakken wokgarnalen bij. Dat geeft een lekkere bite.

Welke wijn bij bloemkoolsoep met amandelen?

Deze soep smaakt romig en smeuïg. De kappertjes en amandelen zorgen voor bite. Kies voor een kruidige witte wijn zoals de Soave van Monte Roncá; ook rond met een klein amandelbittertje. Die eigenschappen komen terug in de wijn. Andere witte wijnen die ook goed aansluiten:  witte maçon of een verdicchio.

4 personen35 minuten

Ingrediënten

  • Soep
  • 25 gram boter
  • 1 eetlepel olie
  • 1 grote bloemkool, stukken
  • 2 aardappelen, in blokjes
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
  • 2 groentebouillontabletten
  • 2 laurierblaadjes
  • 250 ml slagroom
  • Strooisel
  • ½ eetlepel boter
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 100 gram witte amandelen, fijngehakt
  • 40 gram bruine broodkruimels
  • waterkers

Stap 1

Verwarm de boter met de olie in een grote soeppan. Voeg de bloemkool, aardappel , ui  en knoflook toe. Verwarm tot het begint te sissen. Giet 1 liter water, bouillontabletten en laurierblaadjes toe. Breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat ca. 25 minuten koken tot de bloemkool gaar is.

Stap 2

Smelt intussen de boter in een koekenpas en bak er de kappertjes, amandelen en broodkruimels tot ze lichtbruin zijn. Overdoen in een kommetje.

Stap 3

Verwijder de laurierblaadjes uit de soep. Voeg de slagroom toe en pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa. Verdeel over 4 borden, strooi het amandelmengsel erop. Garneer met wat waterkers. (En voor de niet-vegetariër: garneer met de wokgarnalen).

 

Bestellen? Dat kan hier:  

Cover Scandinavisch Comfort FoodTitelScandinavisch Comfort Food
Auteur: Trine Hahnemann
Uitgever: Terra
ISBN: 9789089897473
Prijs: € 29,99

Credits: (c) Columbus Leth

 

 

Ga je dit recept van I Love Food & Wine maken? Laat mij dan weten wat je ervan vindt. Dat kan op Facebook, tag I Love Food & Wine op Instagram of Twitter en gebruik de hashtag #ilovefoodwine.

Je kunt ook je waardering onderaan dit recept invullen; klik en geef sterren!

Op de hoogte blijven van de nieuwste kookboeken? Meld je aan voor de nieuwsbrief. En binnenkort komt het recept van  bloemkoolsoep met amandelen online!

 

Geef je waardering
Naam recept
Bloemkoolsoep met amandelen
Geplaatst op
Totale kooktijd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *