Heerlijk vegetarisch

Bloemkoolsoep met amandelen

Soep is echt comfortfood. Deze soep is echte Scandinavisch comfortfood, en afkomstig uit het kookboek van Trine Hahnemann. Trine maakt deze dikke soep van 2 bloemkolen. Belangrijk in dit recept is het strooisel van amandelen, brood en kappertjes. Dat maakt de soep apart en bijzonder. Voor niet-vegetariërs: serveer er gebakken wokgarnalen bij. Dat geeft een lekkere bite. Kies voor een kruidige witte wijn bij. #soep #bloemkool #bloemkoolsoep
Recept: Bloemkoolsoep met amandelen uit het kookboek Scandinavisch Comfortfood. Drink er een Soave of Verdicchio bij. #meatlessmonday #vegetarisch #comfortfood #maaltijdsoep

Soep is echt comfortfood, vind ik. Maar deze soep is toch net een beetje anders. Het is Scandinavisch comfortfood, en afkomstig uit het kookboek van Trine Hahnemann. Lees de recensie! Trine maakt deze soep van 2 bloemkolen, maar dan wordt ie wel hééél erg dik. Erg belangrijk in dit recept is het strooisel van amandelen, brood en kappertjes. Dat maakt deze soep van bloemkool apart en bijzonder.
Voor niet-vegetariërs: serveer er gebakken wokgarnalen bij. Dat geeft een lekkere bite.

Je kunt deze soep ook als voorgerecht serveren, maar maak de soep dan ietje dunner of voeg minder slagroom toe.

Welke wijn bij bloemkool soep met amandelen?

Deze soep van bloemkool smaakt romig en smeuïg. De kappertjes en amandelen zorgen voor bite. Kies voor een kruidige witte wijn zoals de Soave van Monte Roncá; ook rond met een klein amandelbittertje. Die eigenschappen komen terug in de wijn. Andere witte wijnen die ook goed aansluiten:  witte maçon of een verdicchio.

Bloemkoolsoep met amandelen

Bloemkoolsoep met amandelen

Bereiding: 35 minuten
Aantrekkelijke bloemkoolsoep van gepureerde bloemkool met aardappel en ui. Even pureren met room en klaar is Kees. De topping maakt deze soep helemaal af!
Aantal 4 personen

Ingredienten
 

Soep

  • 25 gram boter
  • 1 eetlepel olie
  • 1 grote bloemkool stukken
  • 2 aardappelen in blokjes
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngesnipperd
  • 2 groentebouillontabletten
  • 2 laurierblaadjes
  • 250 ml slagroom

Strooisel (topping)

  • ½ eetlepel boter
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 100 gram witte amandelen fijngehakt
  • 40 gram bruine broodkruimels
  • waterkers

Extra nodig

  • staafmixer

Bereiding
 

  • Verwarm de boter met de olie in een grote soeppan. Voeg de bloemkool, aardappel , ui  en knoflook toe. Verwarm tot het begint te sissen. Giet 1 liter water, bouillontabletten en laurierblaadjes toe. Breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat ca. 25 minuten koken tot de bloemkool gaar is.
  • Smelt intussen de boter in een koekenpan en bak er de kappertjes, amandelen en broodkruimels tot ze lichtbruin zijn. Overdoen in een kommetje.
  • Verwijder de laurierblaadjes uit de soep. Voeg de slagroom toe en pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa. V
  • erdeel over 4 borden, strooi het amandelmengsel erop. Garneer met wat waterkers. (En voor de niet-vegetariër: garneer met de wokgarnalen).

Bestellen? Dat kan hier:  

Cover Scandinavisch Comfort FoodTitelScandinavisch Comfort Food
Auteur: Trine Hahnemann
Uitgever: Terra
ISBN: 9789089897473
Prijs: € 29,99

Credits: (c) Columbus Leth

 

 

Ga je dit recept van I Love Food & Wine maken? Laat mij dan weten wat je ervan vindt. Dat kan op Facebook, tag I Love Food & Wine op Instagram of Twitter en gebruik de hashtag #ilovefoodwine.

Je kunt ook je waardering onderaan dit recept invullen; klik en geef sterren!

Op de hoogte blijven van de nieuwste kookboeken? Meld je aan voor de nieuwsbrief

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept