Lentekriebels!

Romige slasoep met zalm-crostini

Kan je niet wachten met koken? Scroll direct naar het recept

Waar blijft het voorjaar? Haal hem in huis met deze mooie groene slasoep. Heerlijk hartverwarmend om de laatste koude dagen door te komen, maar met een zichtbaar verlangen naar de zon.

Welke wijn bij slasoep met zalm-crostini?

Combineer deze slasoep met een glas zwierige Chardonnay uit ZO Australië (Wolf Blass Yellow label), want die smaakt vol, rijp en soepel. Je proeft de volle tonen van exotisch fruit en boter.  Zijn fluwelen zachtheid matcht goed met deze zacht romige soep. De bijbehorende zalmcrostini maakt het geheel tot een mooie eenheid, want die haalt de subtiele vanilletonen in de wijn subtiel naar voren.

Bijpassende muziek:

een van mijn absolute favorieten is de legendarische songwriter Chip Taylor met ‘Angel of the Morning’. Live-concert met prachtige vioolpartij vanuit the Loveless Café in Nashville, Tenessee. Zo mooi! Kippenvel!

 

Slasoep met zalmcrostini

Romige slasoep met zalm-crostini

Bereiding: 30 minuten
Totaal: 30 minuten
Deze groene slasoep is een super-recept. Gemaakt van een krop botersla. Erbij crostini's met MonChou en gerookte zalm. Mierikswortel zorgt voor pit.
Aantal 4 personen

Ingredienten
 

  • 1 kleine kropsla
  • 1 eetlepel boter
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 stengels bleekselderij in stukjes
  • 1 grote aardappel in blokjes
  • 2 kippenbouillontabletten
  • 100 ml kookroom

zalmcrostini

  • 8 sneetjes geroosterde ciabatta
  • 100 gram verse roomkaas
  • 1 ½ theelepel mierikswortel
  • 100 gram gerookte zalm

Extra nodig

  • bakpapier

Bereiding
 

  • Haal de slabladeren los, was ze en laat in vergiet uitlekken.
  • Smelt de boter in een soeppan en bak ui, de aardappelblokjes en bleekselderij ca. 4 minuten. Voeg de sla toe en laat even slinken. Voeg 800 ml water en bouillontabletten toe en laat de soep in ca. 15 minuten zachtjes koken.
  • Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde soep. Roer de room erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  • Meng intussen in een kommetje: verse roomkaas (bijvoorbeeld Mon Chou zacht & luchtig), mierikswortel, zout en peper. Besmeer de ciabatta hiermee en beleg met de gerookte zalm.
BEWAAR DIT SLASOEP RECEPT OP PINTEREST!
Wil je dit recept opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Klik dan op de foto hieronder en bewaar het recept op een van je Pinterest borden.
Slasoep met zalmcrostini
Slasoep met zalmcrostini

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

 

Ontdek de perfecte wijn bij elk gerecht met ons GRATIS e-book!

Download 'm nu!

Ben jij ook een liefhebber van wijn en lekker eten, maar weet je niet altijd welke wijn het beste bij je gerecht past? Dan hebben wij iets speciaals voor jou! Ons gratis e-book “Welke wijn bij welk gerecht?” is jouw ultieme gids voor het vinden van de perfecte wijn-spijs combinaties.

Download 'm direct!