Weekmenu #3

Winterse favorieten van Jolande

Wat gaan we eten de komende week? De winter heeft z’n intrede gedaan vorige week en de schaatsen konden weer uit het vet. Eenmaal binnen dan krijg je zin in dampende soepen, hartverwarmende ovenschotels en stamppotten. Tenminste ik wel.

Behalve mijn klassiekers als Hollandse erwtensoep (recept van mijn moeder), perfecte boerenkool en onweerstaanbare confit de canard zijn dit  nog 5 winterse gerechten die ik jullie wil aanraden om te gaan maken de komende week. Zó lekker, ik weet zeker dat ze ook op jouw favorietenlijst komen.

En bij al deze winterse gerechten drink je een bijpassende wijn (als je tenminste niet meedoet met Dry January, ha, ha). Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel. 

 MAANDAG Zwarte bonensoep met pompoen

Op Meatless Monday de zwarte bonensoep met pompoen en feta. Klinkt ingewikkeld, maar staat toch in 25 minuten op tafel. Hij is meer dan héérlijk!!!

Pittige maaltijdsoep met zwarte bonen
Bonensoep met pompoen en feta. Zó klaar!

DINSDAG Vlaamse zuurkoolstamppot

Op dinsdag eten we ouderwetse zuurkoolstamppot met verse worst. Dat klinkt misschien saai en eenvoudig, maar door toevoeging van stroop en witte wijn ontstaat het perfecte resultaat. Recept afkomstig uit het kookboekje ‘Bier of Wijn’?  Dus ook lekker met een glas bier erbij!

Zuurkoolstamppot met worst
Klassieke zuurkoolstamppot met worst

WOENSDAG Risotto met paddenstoelen

Op woensdag een winterse risotto met paddenstoelen en knolselderij. Lekker vegetarisch. Serveer er een tomatensalade bij.

Paddenstoelenrisotto
Niet te zware risotto met paddenstoelen

DONDERDAG Tajine van kip en olijven

Stoven hoort bij de winter. Deze Marokkaanse tajine van kip met olijven is een absolute aanrader!

Tajine van kip en olijven
Tajine van kip en olijven

VRIJDAG ‘Echte’ Chili con carne

Met het oog op het weekend. Ik weet niet wat ik moet kiezen: wildstoofschotel, boeuf bourguignon of toch maar mijn ‘echte’ chili con carne. Allemaal even lekker.

Chili con carne uit Texas
Chili con carne uit Texas

 

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

 

 

Weekmenu 6 2022 lekkere recepten met wintergroentenNog meer winterse recepten nodig? Hier vind je nog vijf lekkere gerechten met wintergroenten. Denk aan spruitjes, rodekool, knolselderij en zuurkool.

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.