Weekmenu #7

5x Lekker snel aan tafel

Druk de komende week? Dan moet het eten snel op tafel staan. Niet te moeilijk, maar wel héél erg lekker. Daar gaan we voor! Deze 5 overheerlijke gerechten staan binnen 25 minuten op tafel.

Natuurlijk altijd met een bijpassende wijn (zie elk recept). Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel. 

MAANDAG

Op Meatless Monday starten we met een Stilfser kaasfondue uit Süd-Tirol. Misschien moet je de kaas even bestellen bij je kaasboer. Of kies voor een alternatieve kaas die ook makkelijk smelt. Staat in 15 minuten op tafel.

Stilfser kaasfondue uit Süd-Tirol
Stilfser kaasfondue uit Süd-Tirol

DINSDAG

Eieren, paddenstoelen en pikante worstjes zijn de basis voor dit snelle stoofpotje met chipolataworst. Even laten pruttelen in een tomatensaus en klaar is Kees. Heel eenvoudig. Staat in 25 minuten op tafel.

Snel stoofpotje met worst en paddenstoelen
Snel stoofpotje met worst en paddenstoelen

WOENSDAG

Woensdag, gehaktdag. We maken deze Zweedse gehaktballetjes van kip in een romige saus. Serveer er cranberrycompote bij. In 25 minuten klaar!

Zweedse gehaktballetjes
Zweedse gehaktballetjes van kipgehakt

DONDERDAG

Op donderdag een snel pastagerechtje van Tooske Ragas. Deze spaghetti met garnalen-roomsaus is een recept van een vriendin van haar. Supertof! Dat kost maar 25 minuten. Frisse salade erbij…, en genieten maar.

Spaghetti met garnalen-roomsaus van Tooske Ragas uit het ko
Spaghetti met garnalen-roomsaus van Tooske

VRIJDAG

Voor het weekend maken we een van onze favorieten: Zwitserse geschnetzeltes van kipreepjes. Erbij doperwten en rijst. Zo’n feestmaal staat in 25 minuten op tafel. Niet te geloven, toch? Krijg er nu al zin in…

Geschnetzeltes
Kipreepjes in roomsaus

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Weekmenu 3 SnelNog meer snel-klaar recepten nodig? Hier vind je er nog vijf. 

 

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *