Voor het weekend

Pittige maaltijdsoep met zwarte bonen

Kan je niet wachten met koken? Scroll direct naar het recept

Vandaag een heerlijke winterse maaltijdsoep met zwarte bonen en pompoen. Je kunt hem maken van gedroogde bonen, maar dan moet je de bonen wel de dag ervoor in ruim water laten weken. Maar we houden het lekker makkelijk en gebruiken zwarte bonen uit blik. Dan staat de soep in 25 minuten op tafel! Stokbrood erbij en klaar is Kees. Fantastisch weekendrecept. 

Welke wijn drinken we bij Pittige maaltijdsoep met zwarte bonen?

Kies je voor een witte wijn, dan is Chenin Blanc uit Zuid-Afrika een goede keus door zijn frisse zuren en toch een klein zoetje. Smaken die ook in de soep voorkomen. Meer zin in rood? Een Pinot Noir uit de Nieuwe Wereld of Nieuw Zeeland combineert ook fantastisch. Het rijpe fruit sluit aan op de zoete pompoen, maar de frisse zuren in de wijn passen bij de feta en koriander. 

Pittige maaltijdsoep met zwarte bonen

Pittige maaltijdsoep met zwarte bonen en pompoen

Bereiding: 25 minuten
Totaal: 25 minuten
Snelle maaltijdsoep met zwarte bonen, feta en pompoen. Hartverwarmend winters  recept dat in 25 minuten op tafel staat.
Aantal 4 personen

Ingredienten
 

  • 2 teentjes knoflook fijngesnipperd
  • 1 rode ui fijngesnipperd
  • 1 verse groene jalapeno peper fijngehakt (zonder pitjes)
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 3 eetlepels olie
  • 2 blikjes zwarte bonen à 400 gram uitgelekt
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 liter groentebouillon tablet
  • 300 gram blokjes pompoen geschild
  • 150 gram feta kaas
  • 1 bosje verse koriander

Extra nodig

  • keukenmachine of staafmixer

Bereiding
 

  • Verhit in ruime kookpan 2 eetlepels olie en bak de ui, knoflook, groene peper en komijn in ca. 3 minuten lichtbruin. Voeg toe aan het uimengsel: zwarte bonen, tomaten en groentebouillon. Laat ca. 15 minuten zachtjes koken.
  • Schep met een schuimspaan de helft van de bonen/tomaat uit de soep. Pureer de rest van de soep met een staafmixer glad. Voeg het bonenmengsel weer toe aan de soep. Verhit in een koekenpan wat olie en bak de pompoenblokjes in ca. 5 minuten net gaar. Schep ze door de soep. Serveer de soep met verbrokkelde feta en grofgesneden koriander.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Recept: zwarte bonensoep met pompoen en feta. Heerlijk vegetarisch. Lijkt op Mexicaanse bonensoep, maar dan zonder vlees. Heerlijk winters.

Ontdek de perfecte wijn bij elk gerecht met ons GRATIS e-book!

Download 'm nu!

Ben jij ook een liefhebber van wijn en lekker eten, maar weet je niet altijd welke wijn het beste bij je gerecht past? Dan hebben wij iets speciaals voor jou! Ons gratis e-book “Welke wijn bij welk gerecht?” is jouw ultieme gids voor het vinden van de perfecte wijn-spijs combinaties.

Download 'm direct!

Over Jolande Vos

Eigenaar en auteur ilovefoodwine.nl

Jolande is een echte foodie, en iemand die alles weet over Wijn & Spijs. Of anders gezegd: ‘Welke wijn past bij welk gerecht’? Zij is in feite de sommelier voor thuis. Sinds jaar en dag is zij bezig met de lekkerste recepten, kookboeken, wijnen en de beste restaurants te selecteren. Deze gastronomische info deelt ze hier. Haar website is uitgegroeid van een receptenblog naar een culinair platform. En via de receptenfilter kom je vast iets tegen dat past bij jouw smaak. Heb je vragen? Mail me!

Reacties

  1. Petra Meijer 28 januari 2019 om 19:58 uur

    Ontzettend lekkere soep. Ik had het met gedroogde zwarte bonen gemaakt. Het viel hier thuis zeer in de smaak!

    • Jolande Vos Jolande Vos 29 januari 2019 om 08:57 uur

      Helemaal mee eens Petra. Hij staat ook op mijn Winterse Favorietenlijst! Gezien?

  2. Babette 9 maart 2021 om 11:06 uur

    Heerlijk recept en snel klaar. Je maakt hem zo pittig als je wil, dempen met meer tomaat (en wat restverwerking koelkast) of scheutje room werkte prima. Aanpassen verhouding (aantal personen versus verpakkingen) benadeelt het resultaat niet. Meekoken van pompoen werkt ook als je niet apart wil bakken. Idem voor hele pan pureren met staafmixer. Resultaat is impressive toch?

    • Jolande Vos Jolande Vos 9 maart 2021 om 14:40 uur

      Dank voor je compliment. Echt een tof recept. Ik maak hem ook regelmatig :-).

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept