Kerst is weer achter de rug…, het einde van 2020 komt in zicht. Ik kijk nog even over mijn schouder naar het afgelopen jaar: wat waren mijn persoonlijke toppers 2020 (11 stuks!) op I Love Food & Wine? Ik zet ze even op mijn rijtje om deze week nogmaals op tafel te zetten. Benieuwd? Wat zou jouw keus zijn? Laat het mij weten, onderaan dit artikel!
Natuurlijk bij al deze toppers 2020 hoort ook een bijpassend wijnadvies (zie het recept). Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel.
STEAK TARTARE MET GAMBA
‘Surf & Turf’-recept uit het kookboek Avocado van Carla de Graef. Zij combineert de steak tartare met avocado en gamba.
TANDOORI BLOEMKOOL MET LINZENRIJST
Uit het kookboek ‘Veggie in 30 minuten’ komt deze Tandoori bloemkool met linzenrijst. Dit recept illustreert de buitengewone kwaliteit van dit verrassende kookboek. Echt een vegetarisch toppertje! Bovendien simpel om te maken.
INDIASE BUTTERCHICKEN
Klassieker uit de Indiase keuken: butterchicken. Dit eenvoudige recept komt uit het kookboek ‘De wereld thuis’ van Mascha Lammes en Ronald Giphart, en hij is vanaf nu mijn absolute favoriet.
STROZZAPRETI MET LAMSRAGÙ VAN SERGIO HERMAN
Klinkt ingewikkeld, maar dat is het niet: pasta (strozzapreti) met lamsstoof. Het is een recept van onze driesterren kok Sergio Herman uit zijn allernieuwste kookboek ‘Sobremesa’. Daarin brengt hij een ode aan zijn geliefde eiland Ibiza.
RENDANG UIT INDOROCK
Uit ‘Indorock’; het kookboek van het jaar, komt deze versie van rendang van Vanja van der Leeden. Aangekleed met haar atjar van rodekool wordt rendang ineens hip & trendy; oftewel rendang 2.0!
WORTELSOUFFLÉ
Uit eigen keuken: wortelsoufflé van eigen hand. Mooie oranje soufflé op basis van wortel. Op smaak gebracht met het kruidenmengsel Baharat. Heerlijk vegetarisch hoofdgerecht.
KIP KETJAP
Ik ben dol op mijn eigen babi ketjap, maar deze supersnelle kip ketjap van zanger Paskal Jakobsen (Blof) mag er ook zijn. Afkomstig uit het kookboek ‘Ruige Kost’.
BOERENKOOLTAART MET CHAMPIGNONS
Echt een quiche voor de winter: vegetarische boerenkooltaart met champignons. Deze taart komt uit het kookboek Vegetarisch voor een prikkie van de Zweedse Hanna Olvenmark. Zij maakt recepten die niet duurder zijn dan € 1,- per persoon.
PASTA MET KIP EN SALIE
Het basisrecept komt van Ottolenghi: pasta met walnoot, salie en citroen uit het kookboek Plenty More. Eenvoudig en superlekker!!! Maar met mijn kiphaasjes in pancetta wordt dit recept helemaal subliem.
TRENDY FLAMMKUCHEN
Deze snelle versie flammkuchen is van de hand van Janny van de Heijden van Heel Holland Bakt. Gemaakt met kant-en-klaar flammkuchendeeg van Tante Fanny. Gegarandeerd succes!
MAALTIJD VISSOEP MET CANNELINIBONEN
Heerlijk gevulde vissoep die het midden houdt tussen een stoofpot en een soep. Recept is afkomstig uit het kookboek De Pescetariër. Zeer eenvoudig om te maken, want alles gaat in één pan.
KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!
Benieuwd naar de favorieten van 2019? Kijk hier verder…
BEWAAR DEZE TOPPERS OP PINTEREST!
Wil je deze favoriete gerechten opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.
GRATIS E-BOOK
Welke wijn past bij welk gerecht?
Ben je liefhebber van wijn én lekker eten? Maar je weet niet precies hoe je een wijn kiest die bij jet gerecht past? Dan is dit dé perfecte gids die je helpt om de juiste wijn-spijs combinatieste vinden. Hoe?
- Door mijn stapsgewijze methode toe te passen
- Met inspirerende voorbeelden om meteen uit te proberen