Weekmenu #6

5x Genieten van verse wintergroenten

Spruitjes, koolraap, (savooie)kool, boerenkool, knolselderij, witlof , pastinaak en spruitjes; stuk voor stuk VERSE wintergroenten die vaker op tafel moeten staan! Daarom zet ik die groenten deze week in het (winterse) zonnetje. En eten we een week lang heerlijke doordeweekse maaltijden met gezonde wintergroenten. Welke groente heeft jouw voorkeur?

Natuurlijk altijd met een bijpassende wijn (zie elk recept). Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel. 

MAANDAG

Op Meatless Monday starten we met mijn meest favoriete risotto: paddenstoelenrisotto met KNOLSELDERIJ. Eet en voelt veel minder zwaar door de toevoeging van groente (knolselderij, bleekselderij, bosuitjes). Echt HEERLIJK!!!

Paddenstoelenrisotto
Niet te zware risotto met paddenstoelen

DINSDAG

Op dinsdag kiezen we voor KOOLRAAP! Voor veel mensen misschien een onbekende groente, maar is heerlijk zacht. Doet qua smaak denken aan bloemkool (vind ik!). Met een romige kaassaus van komijnekaas. Serveer met braadworstjes en aardappelpuree. Lekker doordeweeks.

koolraap schotel uit de oven met komijnekaas
koolraapschotel met komijnekaas

WOENSDAG

SPRUITJES zijn ook heerlijk winters en worden vaak vergeten (tenminste bij mij in huis!). Maar deze simpel te maken  Italiaanse ovenschotel komt deze week op het menu (ik was hem helemaal vergeten). Appel en worst maken het net even anders. De oven doet hier het werk!!! Heerlijk makkelijk.

Winterse ovenschotel met spruitjes
Winterse ovenschotel met spruitjes

DONDERDAG

WITLOF mag ook niet ontbreken deze week! We kiezen voor de versie van Ottolenghi: gekaramelliseerde witlof in Serranoham. Combineer met ‘crushed potatoes’ (in de schil gekookte en geplette aardappelen, besprenkeld met olijfolie, zeezout en rozemarijn). Wow, echt verrukkelijk!

Witlof met Serranoham
Gekaramelliseerde witlof met Serranoham

VRIJDAG

Voor het weekend maken we een heerlijke Spaanse runderstoofschotel met GROENE SAVOOIEKOOL. Lijkt op Irish stew, maar net even anders! Helemaal niet moeilijk om te maken, kost alleen tijd om het vlees gaar te stoven.

Spaanse runderstoofschotel met kool
Spaanse runderstoofschotel met groene kool

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Weekmenu 3 Winterse favorietenNog meer winterse recepten nodig? Hier vind je er nog vijf. (weekmenu #3 – 2020)

 

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *