Voor het weekend

Grote garnalen met ras el hanout

Makkelijk, feestelijk, gezond en koolhydraatarm; dat zijn deze garnalen met een Marokkaans tintje. De garnalen worden gekruid met ras el hanout. Maar wat is ras el hanout eigenlijk? Het is een specerijenmengsel in Marokko waar elke familie zo’n beetje zijn eigen recept heeft. Ras el Hanout betekent ‘het beste van de winkel’. De mix bestaat o.a. uit kaneel, gember, koriander, komijn, kurkuma. Eigenlijk te veel om op te noemen. Het is krachtig van smaak.

Garnalen met ras el hanoutDit garnalenrecept komt uit het kookboek ‘Nog eenvoudiger, met 4 ingrediënten’, geschreven door de Belgische Pascale Naessens (lees nog even deze recensie over deel 1). Zij is het boegbeeld voor gezonde voeding en werkt samen met verschillende deskundigen. Maar bij Pascale staat lekker eten en genieten voorop. Het boek ademt dan ook die warme sfeer uit: gezelligheid, levensvreugde, met vrienden aan tafel, mooi aangeklede tafels met haar eigen servies. Haar motto is; ‘Koken met weinig werk, maar met maximaal resultaat’. Daar ben ik het helemaal mee eens. Ik heb nu aantal recepten uit haar kookboek gemaakt en alles is inderdaad eenvoudig en heel lekker. Zo ook deze garnalen met ras el hanout en spinazie. Helaas klopt de slogan ‘met 4 ingrediënten’ hier niet helemaal, want de ras el hanout hoort toch ook wel in de ingrediëntenlijst thuis.

KOOP VERS, KOOK ZELF, EET SAMEN

Welke wijn bij grote garnalen met ras el hanout?

Kruidig, romig met een bite en bittertje van de spinazie. Tomaten zorgen voor een fris zuurtje. Kies voor een kruidige rosé. Die is van alle markten thuis en houdt het geheel in balans. Maar ook een spätburgunder smaakt er goed bij. Die sluit goed aan op kruidige en het bittertje van de spinazie.

Le Nice Rosé

 

Garnalen met ras el hanout liggend

Grote garnalen met ras el hanout

Bereiding: 15 minuten
Deze grote garnalen smaken kruidig, romig met een bittertje van de spinazie. Tomaten zorgen voor een fris zuurtje.
Aantal 3 personen

Ingredienten
 

  • 450 gram grote rauwe gepelde garnalen
  • 2 koffielepels ras el hanout
  • 4 grote tomaten in plakjes
  • 1 klein bekertje slagroom 125 ml
  • 200 gram spinazie

Bereiding
 

  • Verhit 2 eetlepels olie in een grote hapjespan. Bak de ontdooide garnalen ca. 2 minuten. Roer de ras el hanout erdoor en bak 1 minuut mee. Haal de garnalen uit de pan (ook al zijn ze nog niet helemaal gaar) en leg ze op een bord.
  • Leg de tomatenplakjes in de pan met het aanbaksel; dat geeft een lekkere smaak. Zet een deksel op de pan en laat ca. 6 minuten stoven. Voeg de slagroom toe en breng al roerende aan de kook. Leg de spinazie erop, zet de deksel opnieuw op de pan, en laat ongeveer 3 minuten stoven. Roer de groenten door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Schep de garnalen er op en laat nog even doorkoken zodat alle smaken, maar ook de gele kleur van de ras el hanout zich vermengen.
  • Lekker met zilvervliesrijst.

Bestellen? Dat kan hier:

Cover Nog eenvoudiger met PascaleTitel : Nog eenvoudiger met vier ingrediënten
Auteur: Pascale Naessens
Uitgever : Terra Lannoo
ISBN : 978 94014 55527
Prijs : € 25,99

 

 

 

 

Koolhydraatarm weekmenu

Benieuwd naar meer koolhydraatarme recepten van Pascale Naessens? Hier vind je mijn weekmenu (slank & gezond met Pascale)  ter inspiratie…

Weekmenu 43 2019 Pascale Naessens
In dit weekmenu DEEL 1 vind je 5 recepten van Pascale

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept