Weekmenu #18

5x zonnige lente gerechten

Wat eten we de komende week? We zetten de lente op tafel! Het zonnetje begint weer volop te schijnen, de dagen worden langer en af en toe kun je ook al buiten eten. Ook in de winkel ligt het boordevol voorjaarsingrediënten en die gaan we allemaal gebruiken: van aardbeien en asperges tot radijsjes en lamsvlees. Krijg jij ook zin in deze lente recepten?

Natuurlijk altijd met een bijpassende wijn (bekijk het wijnadvies bij elk recept). Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel. 

MAANDAG: voorjaarssalade met gepocheerd ei

Op Meatless Monday een uitdagende maaltijdsalade van voorjaarsgroenten: asperges, wortel, radijs en doperwten. Gepocheerd ei en Parmezaanse kaas maken het compleet. Stukje stokbrood erbij en klaar is Kees.

Salade van voorjaarsgroenten en gepocheerd ei
Salade van voorjaarsgroenten en gepocheerd ei

DINSDAG: pasta met groene asperges en spekjes

Op dinsdag maak ik mijn favoriete pastagerecht met groene asperges, garnalen en spekjes. Staat in 15 minuten op tafel! Mmm….

Pasta met gamba's en asperges
Pasta met gamba’s en asperges

WOENSDAG: lentestamppotje met champignons

Op woensdag eten we een bietenstamppotje. Spekjes en champignons maken het net even anders. Smaakt heerlijk met een kipschnitzel of een verse worst. Succes gegarandeerd!

Bietenstamppot met spekjes
Bietenstamppotje met dragon en spekjes

DONDERDAG: Aziatische tortilla met peultjes

Echt voorjaarsrecept: Aziatische tortilla met verse peultjes. Gevuld met malse kokos-kip, broccoli, peultjes en knapperige little gem-slablaadjes. Serveer er een fris yoghurtsausje bij met wat limoenschilletjes. En heb je zin in aardbeien, die kun je gewoon extra toevoegen. Snel klaar-recept!

Aziatische tortilla met kip
Aziatische tortilla met kip

VRIJDAG: lamsrack met tijmkorst

Met het oog op het weekend: lamsrack met tijmkorst. Lijkt misschien moeilijk, maar de oven doet het werk. Staat zelfs in 35 minuten op tafel. Dat wordt smullen met die ratatouille erbij.

Lamsrack met tijmkorst
Lamsrack met tijmkorst

 

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Weekmenu 11  2019 Proef de lenteNog meer lente recepten nodig? Hier vind je nog vijf

 

 

Weekmenu 41 E-book Wereldse smaken
Van Californische hamburger en Franse uiensoep tot Marokkaanse kippastei
Benieuwd naar mijn e-book met wereldgerechten?
Wereldse Smaken, Wereldse Wijnen is een smaakvol e-book van 64 pagina’s. Met 18 wereldgerechten om nooit te vergeten, 19 icoonwijnen en 23 culinaire hotspots. Hier kun je hem downloaden.

BEWAAR DIT WEEKMENU MET LENTE RECEPTEN OP PINTEREST!

Wil je het weekmenu met lente recepten opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Weekmenu met 5 van mijn favoriete lente recepten. Alle voorjaaringrediënten komen aan bod: van witte asperges en lamsvlees tot lente-uitjes en radijs. Dat wordt genieten van de lente. Snel, kleurig en makkelijk om te maken. Alles lokaal van eigen bodem. Met bijpassend wijnadvies. Recepten nodig? Ga naar de website van I Love Food & Wine.  #lente #asperges #voorjaarsgroenten #weekmenu

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *