Het blijft lekker zonnig weer, de BBQ staat te lonken… En ook doordeweeks is het leuk barbecueën. In plaats van je vis, vlees of groenten te garen in de pan, steek je de BBQ aan. Gezellig en nog gezond ook.
Natuurlijk altijd met een bijpassend wijnadvies van I Love Food & Wine. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel.
MAANDAG
Broodje hamburger op z’n vegetarisch. Het vlees wordt vervangen door een gegrilde portobello-paddenstoel van de barbecue. De pesto maakt de het helemaal af. Bovendien heel snel klaar!
DINSDAG
Op dinsdag eten we een Caesarsalade. Niet met kip, maar met een tonijnsteak van de BBQ. Stokbrood en kruidenboter erbij. Klaar is Kees.
WOENSDAG
Deze BBQ-salade met gegrilde perzik is van de hand van BBQ-king Jord Althuizen. De burrata maakt het helemaal af. Maar met mozzarella smaakt hij ook heel lekker!
DONDERDAG
Op donderdag maken we een Zuid-Afrikaans spiesje met verse zalm. De zalm marineer je eerst kort in een knoflook-citrusdressing voor meer smaak. Erbij een romige gembersaus. Mmm…
VRIJDAG
Voor het weekend een snel recept uit Thailand: bavette met pittige dressing. Deze biefstuk wordt ook eerste even gemarineerd. Serveer met witte rijst of stokbrood.
KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!
Meer inspiratie?
Tip: Lees dit artikel met de beste tips voor een perfecte barbecue!
Meer zomerse BBQ-ideeën nodig? Hier vind je er nog vijf mogelijkheden.
Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.
GRATIS E-BOOK
Welke wijn past bij welk gerecht?
Ben je liefhebber van wijn én lekker eten? Maar je weet niet precies hoe je een wijn kiest die bij jet gerecht past? Dan is dit dé perfecte gids die je helpt om de juiste wijn-spijs combinatieste vinden. Hoe?
- Door mijn stapsgewijze methode toe te passen
- Met inspirerende voorbeelden om meteen uit te proberen