Weekmenu #29

5x barbecue voor doordeweeks

Het blijft lekker zonnig weer, de BBQ staat te lonken… En ook doordeweeks is het leuk barbecueën. In plaats van je vis, vlees of groenten te garen in de pan, steek je de BBQ aan. Gezellig en nog gezond ook.

Natuurlijk altijd met een bijpassend wijnadvies van I Love Food & Wine. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel. 

MAANDAG

Broodje hamburger op z’n vegetarisch. Het vlees wordt vervangen door een gegrilde portobello-paddenstoel van de barbecue. De pesto maakt de het helemaal af. Bovendien heel snel klaar!

Portobellosliders met pompoenpittenpesto
Broodje portobello met pompoenpittenpesto

DINSDAG

Op dinsdag eten we een Caesarsalade. Niet met kip, maar met een tonijnsteak van de BBQ. Stokbrood en kruidenboter erbij. Klaar is Kees.

Caesarsalade met tonijn
Caesarsalade met tonijn

WOENSDAG

Deze BBQ-salade met gegrilde perzik is van de hand van BBQ-king Jord Althuizen. De burrata maakt het helemaal af. Maar met mozzarella smaakt hij ook heel lekker!

Salade met gegrilde perzik en burrata
BBQ salade met gegrilde perzik en burrata

DONDERDAG

Op donderdag maken we een Zuid-Afrikaans spiesje met verse zalm. De zalm marineer je eerst kort in een knoflook-citrusdressing voor meer smaak. Erbij een romige gembersaus. Mmm…

Zalmspies met gember en romige saus
Zalmspies met gember en romige saus

VRIJDAG

Voor het weekend een snel recept uit Thailand: bavette met pittige dressing. Deze biefstuk wordt ook eerste even gemarineerd. Serveer met witte rijst of stokbrood.

Thaise bavette met pittig-zure dressing
Thaise bavette met pittig-zure dressing

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Meer inspiratie?

Tip: Lees dit artikel met de beste tips voor een perfecte barbecue!

 

Weekmenu 25 BBQMeer zomerse BBQ-ideeën nodig? Hier vind je er nog vijf mogelijkheden.

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.