Favoriete pasta's

I Love Food & Wine WEEKMENU #34

Ook zo dol op pastagerechten? Wij wel. Minimaal éénmaal per week staat het zeker op tafel. Er staan dan ook heel wat pasta’s op mijn website: van bekende Spaghetti en Lasagne tot de onbekende Orzo of Capellini (=Engelenhaar). Deze week kun je kiezen uit mijn absolute favorieten, die elke keer weer opnieuw op tafel staan.

Natuurlijk altijd met een glas wijn erbij. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel (lees de wijn-spijsadviezen bij elk recept). Laat je inspireren…

MAANDAG

Uiteraard op maandag een vegetarische variant: Orzo met spinazie en feta. Orzo is een pasta die lijkt op rijst. Je koopt het bij de Turkse of Marokkaanse supermarkt. Zo makkelijk, zo lekker. Ik zeg proberen!

Orzo met feta en spinazie
Orzo met feta en spinazie

DINSDAG

Op dinsdag een snelle makkelijke pasta met spekjes. Eigenlijk kan ik niet kiezen. Mijn opties zijn: pasta met roodlof en spek, of de pasta met wodka-tomatensaus. Kijk maar waar jij zin in hebt. Allebei super.

Pasta met roodlof en spek
Tagliatelle met roodlof en spek

WOENSDAG

Woensdag, gehaktdag. We gaan voor de Tortelloni met gehaktballetjes en geroosterde groenten. Tortelloni koop je kant-en-klaar (versschap supermarkt), het is een grote versie van tortellini. Je kunt de gehaktballetjes ook vervangen door gerookte kip: ook lekker. Toppertje!

Tortellini met gehaktballetjes
Tortellini met gehaktballetjes

DONDERDAG

Op donderdag kiezen we voor vis: linguine met tonijn. Heerlijk zomers en fris met tomaat, kappertjes en gegrilde paprika. Linguine is een smalle, wat plattere soort spaghetti. De ideale variant in combinatie met vis.

Linguine met tonijn en gegrilde paprika
Linguine met tonijn en gegrilde paprika

VRIJDAG

Op vrijdag een absolute favoriet bij ons thuis. Als ik vraag wat willen jullie eten, dan is het Spaghetti met jouw bolognesesaus. Moet eigenlijk gegeten worden met tagliatelle volgens de Italianen, maar wij vinden spaghetti ook heel lekker. Ook nieuwsgierig hoe lekker die is? Proberen dus.

Bolognesesaus
Spaghetti met de beste bolognesesaus ever…

Meer ideeën nodig? In mijn vorige koolhydraatarme weekmenu staan nog meer mogelijkheden.

Mer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *