Weekmenu #14

5x Voorjaars Favorieten

Vier het voorjaar met deze prachtige gerechtjes, boordevol voorjaarsgroenten. Asperges, snijbiet, spinazie, lente-ui, radijs of doperwtjes zorgen voor kleur en afwisseling. Bovendien gezond, lekker licht en vrolijk. Kies voor een heerlijke maaltijdsalade als de zon schijnt, een stoofschotel voor het gemak, of een lentestamppotje van snijbiet en kippenvinken als je wat meer body wilt hebben. Alles even lekker, en…

Natuurlijk altijd met een bijpassend wijnadvies. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel. 

MAANDAG

Op Meatless Monday een uitdagende maaltijdsalade van voorjaarsgroenten: asperges, wortel, radijs en doperwten. Gepocheerd ei en Parmezaanse kaas maken het compleet. Stukje stokbrood erbij en klaar is Kees.

Salade van voorjaarsgroenten en gepocheerd ei
Salade van voorjaarsgroenten en gepocheerd ei

DINSDAG

Op dinsdag eten we opnieuw vegetarisch: groene groentenschotel van de Green Kitchen. Simpel te maken en in 30 minuten op tafel! Mmm…

Groene groenten-stoofschotel
Groene groenten-stoofschotel

WOENSDAG

Woensdag, gehaktdag, toch? Maak kippenvinken van kipgehakt. Serveer daar een lentestamppotje bij van snijbiet. Geen snijbiet te krijgen, koop dan spinazie.

Warmoes met vinken
Kippenvinken met lentestamppotje

DONDERDAG

Risotto met asperges; dat is een grote favoriet bij ons in huis. Die moet elk jaar minimaal één keer op tafel. De combinatie met prei en bosui maakt hem lekker licht. ECHT PROBEREN DUS!

Risotto met asperges
Risotto met asperges

VRIJDAG

Voor het weekend maken we een lasagne met zalm en spinazie. Niet moeilijk om te maken, maar je hebt er wel even de tijd voor nodig. Uiteindelijk doet de oven het werk. Maar lekker dat ie is! Moeite waard.

Lasagne met zalm en spinazie
Lasagne met zalm en spinazie

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

 

Weekmenu zonnig voorjaar 14Nog meer lentegerechten nodig? Hier vind je er nog vijf.

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *