Weekmenu #37

5x zomerse gerechten voor de nazomer

Yes, hier kijk ik al weken naar uit. Opnieuw zomerweer op komst! Vanaf morgen gaan de temperaturen naar de 30 graden. Dat betekent…, buiten eten of steek de barbecue maar aan. Daarna blijft het de hele week aangenaam zacht. De zomer is misschien op z’n retour, maar toch gaan we nog even genieten van zomerse gerechten met nazomer-groenten als tomaten, aubergine, paprika, maar ook een zonnige lasagne met Hollandse andijvie is onweerstaanbaar.

En bij zomerse gerechten drinken we zomerse wijn! Uiteraard een bijpassende (daar gaat het om op I Love Food & Wine). Welke? Niet moeilijk, bekijk mijn wijnadvies bij elke recept. En ga je barbecueën, laat je dan inspireren door mijn verhaal ‘Welke wijn bij de BBQ’!

Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor net dat stukje extra, voor meer happyness aan tafel. 

MAANDAG

Op Meatless Monday starten we met een zonnige pasta: pasta alla Norma. Gevuld met nazomergroenten als tomaten en aubergine. Staat in 30 minuten op tafel.

Pasta alla Norma
Pasta alla Norma

DINSDAG

Op dinsdag steken wij de barbecue aan! Ik verheug mij nu al op zo’n broodje hamburger met coleslaw en zelfgemaakt barbecuesaus. Maar deze lamskoteletjes  van Jord Althuizen uit het kookboek No Worries, zijn ook niet te versmaden. Dat wordt gegarandeerd een smulpartij.

Lamskoteletjes van de BBQ
Lamskoteletjes van de BBQ

WOENSDAG

Woensdag, gehaktdag. We gaan vandaag voor de lasagne met andijvie. Een Italiaanse pasta met een Nederlands tintje. En let op: daar maak je je kinderen blij mee.

Lasagne van andijvie en gehakt
Lasagne van andijvie en gehakt

DONDERDAG

Deze eenvoudige vissoep met bonen houdt het midden tussen een stoofpot en een maaltijdsoep. Anyway: lekker gevuld dus. Staat in 30 minuten op tafel. En kun je geen zeewolf krijgen, kies dan gewoon iets anders. Gegarandeerd succes!

Maaltijd vissoep met zeewolf en bonen
Maaltijd vissoep met zeewolf en bonen

VRIJDAG

Op vrijdag kies ik voor aubergines op z’n Grieks: overheerlijke moussaka uit de oven. Mijn versie is lekker licht, want je hoeft geen bechamelsaus te maken. Die vervang je door een frisse saus op basis van crème fraîche. Echt een aanrader!

Griekse moussaka
Griekse moussaka; lekker lichte versie

 

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Weekmenu 32 NazomerZin in nog meer nazomer gerechten? Hier vind je er nog vijf.

 

 

 

 

BEWAAR DIT WEEKMENU MET  5 ZOMERSE GERECHTEN VOOR DE NAZOMER OP PINTEREST!

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Weekmenu met zomerse gerechten voor de nazomer. Op de grens van zomer naar herfst komen de mooiste dagen aan bod. Met heerlijke temperaturen en een gouden gloed. Tijd voor buiten eten en de barbecue. Geniet van zomerse gerechten met nazomergroenten als tomaten, aubergines, paprika’s en courgette. #nazomer #bbq #buiteneten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *