Is de zomer alweer op z´n retour? Noem je deze tijd nazomer? Groentefluisteraar Joshua McFadden, schrijver van het kookboek ‘Zes Seizoenen’, zegt van wel. Typische nazomers groenten zijn mais, aubergines, tomaten en paprika. Daar stellen we een prachtig weekmenu mee samen. Maak je keus. Natuurlijk altijd met een bijpassende wijn. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel. Laat je inspireren…
MAANDAG
Op Meatless Monday starten we met een heerlijk knapperige quiche met verse rijpe tomaten en geitenkaas. En drink daar dan een heerlijk koel glas Beaujolais bij. Staat in 30 minuten op tafel.

DINSDAG
Voeg aan tomaten nog aubergines toe en je voelt de nazomer nog meer gloeien. Deze Turkse moussaka met aubergines kun je maken met vegetarisch gehakt of rundergehakt. Allebei even lekker. Afkomstig uit het kookboek Turks Tafelen. En laat je niet hinderen door de iets langere bereidingstijd, want als de moussaka in de oven staat geniet jij alvast van een glas Nero d’Avola. Mmm…

WOENSDAG
Op woensdag een Italiaanse maaltijdsalade uit het kookboek Zes Seizoenen. Ik kies voor de Panzanella met gegrilde paprika’s, een echt nazomerrecept! Maar ook de Rigatoni met broccoli en worst uit hetzelfde boek is een succes.

DONDERDAG
Voor donderdag een fantastisch pastagerecht uit Sicilië: pasta met verse mosselen en rijpe pruimtomaat. Staat in 25 minuten op tafel en is echt héérlijk!

VRIJDAG
Ratatouille is het ultieme nazomergerecht. Zeker als dit combineert met gegrilde lamskoteletjes. Daar drink je rosé bij, het liefst eentje uit de Provence of uit het oeroude roségebied Tavel.

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!
Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.
Geef een reactie