Weekmenu #38

5x makkelijk koken uit één pan

Wat eten we de komende week? We doen lekker makkelijk en gaan overheerlijk koken met maar één pan, ovenschotel of van de bakplaat. Net als Jamie Oliver in zijn allernieuwste kookboek EEN, en Rukmini Iyer in haar Bakplaat-kookboeken. Van roerbaknoedels uit de wok en gehaktballetjes van kip tot zuurkoolsoep met worst.  Welk eenpansgerecht heeft jouw voorkeur?

Bij zo’n lekker I Love Food & Wine eenpansgerecht drink je uiteraard ook een lekker glas wijn! Uiteraard een bijpassende (daar gaat het om op I Love Food & Wine). Welke? Niet moeilijk, bekijk mijn wijnadvies bij elke recept.

Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor net dat stukje extra, voor meer happyness aan tafel. 

 

MAANDAG Bloemkool met kikkererwten van de bakplaat

We starten de week super simpel met dit geweldige recept van Rukmini Iyer uit het kookboek De Groene Bakplaat! Je hebt 15 minuten nodig om je ingrediënten te snijden en te mengen. En daarna gaat je bakplaat (of braadslede) nog 30 minuten de oven in. Kortom: een minimale inspanning voor een maximum aan smaak! Toprecept.

Bloemkool uit de oven met kikkererwten uit het kookboek De Groene Bakplaat van Rukmini Iyer
Bloemkool uit de oven met kikkererwten

DINSDAG: Heek met chorizo uit de oven

Makkelijk eenpansgerecht voor doordeweeks; dat is deze ovenschotel met vis, kerstomaatjes, chorizo en bonen. Heek is misschien moeilijk verkrijgbaar, maar te vervangen door een andere witvis (kabeljauw, schelvis, koolvis) die je lekker vindt. Staat in 25 minuten op tafel!

Heek met chorizo uit het kookboek Vers uit de oven van Ajda Mehmet
Heek met chorizo en bonen

WOENSDAG Gehaktballetjes van kip in romige prei-curry

Woensdag, gehaktdag. Voor dit eenpansgerecht heb je maar 5 ingrediënten nodig. Bovendien sta je maar 25 minuten in de keuken. En…, niet te vergeten heel gezond en koolhydraatarm. Ik snap het wel waarom dit gerecht zo populair is! Hier kom je voor terug. Let op: recept voor 3 personen!

Gehaktballetjes van kip in preisaus uit het kookboek Nog eenvoudiger van Pascale Naessens
Gehaktballetjes van kip in romige preisaus

DONDERDAG Roerbaknoedels met groene groente

We blijven nog even simpel koken! Roerbaknoedels met groente uit de wok; een recept van Karin Luiten. Zij houdt van lekker gezond koken met verse ingrediënten en haat alles uit pakjes en zakjes. Daarom maak je de woksaus zelf. Dus laat je niet afschrikken, want die is zo gepiept. Alles staat binnen 30 minuten op tafel!

Roerbaknoedels met groene groenten uit het kookboek Vega, zonder pakjes & zakjes van Karin Luiten
Roerbaknoedels met groene groenten

VRIJDAG Zuurkoolsoep met worst

Alvast met een knipoog naar de winter maken we een overheerlijke maaltijdsoep die eigenlijk altijd smaakt, ook in de zomer. Heerlijk gevuld met zuurkool, rookworst en aardappel. Zelfs zuurkoolhaters vinden deze soep toch heel erg lekker! Een aanrader!!! (en luister even naar mijn favoriete nummer van The Delines: zie recept!)

Oostenrijkse zuurkoolsoep met rookworst
Oostenrijkse zuurkoolsoep met worst

 

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Weekmenu 35 Alles uit 1 pan; oftewel 5x eenpansgerechtenNog een ander eenpansgerecht? Hier vind je er nog vijf.

 

 

 

Benieuwd naar mijn e-book met wereldgerechten?
Wereldse Smaken, Wereldse Wijnen is een smaakvol e-book van 64 pagina’s. Met 18 wereldgerechten om nooit te vergeten, 19 icoonwijnen en 23 culinaire hotspots. Hier kun je hem downloaden.