Taart en desserts

Welke keukenhulpjes heb je nodig?

Voor het maken van een mooi dessert, of professioneel uitziende taart heb je goed gereedschap nodig voor mengen, uitrollen, snijden, dichtvouwen, invetten en schrapen. Veel van deze keukenhulpjes verlichten het werk en zorgen voor een mooier resultaat.

Op bovenstaande foto zie je een aantal keukenhulpjes die fijn en praktisch zijn om in huis te hebben. Van links naar rechts:

Spatel (rood):  deze plastic spatel is vooral handig om je kom goed leeg te krijgen, wanneer er een crème of stijfgeslagen slagroom inzit. 

Kartelkam:  onder de rode spatel ligt een zogenaamde kartelkam. Je gebruikt deze kam om een crème au beurre-taart mooi af te werken.

Rubberen spatel: met deze witte flexibele spatel kun je een mengkom of pan heel goed schoonschrapen zonder krassen te veroorzaken.

Kwast:  met een kwast kom je in alle hoekjes en gaatjes. Ook kun je er vlakken goed mee bestrijken. Onmisbaar voor het invetten van taartvormen. Was en droog ze zorgvuldig na gebruik.

Messen: goede basismessen zijn het meest belangrijke gereedschap in de keuken. Het kleine mesje is vooral geschikt voor het schillen, schrapen en snijden van fruit en groente. Het grote keukenmes is voor allerlei ander snijwerk.

Glaceer spatel : onder het grote mes ligt een zogenaamde glaceer spatel. Die wordt met name gebruikt bij het maken van bonbons.

Spuitmonden: deze losse spuitmondjes heb je in alle soorten en maten. Je stopt ze in de spuitzak en dan spuit je decoratieve figuren als sterren, rozetten, linten of schelpen.

Thermometer:  bij sommige receptuur is temperatuur heel belangrijk.

Garde:  deze lange garde is vooral handig voor het kloppen van mengsels in een smalle glazen maatbeker.

Rolstok: een houten deegroller is onontbeerlijk bij het maken van een taart. Deze deegroller zonder handvaten is extra handig, omdat het geen roloppervlak opoffert aan de handgrepen.

Stansvormpjes (geribbeld): deze uitsteekvormpjes heb je in alle vormen en maten. Onmisbaar voor het maken van koekjes, of het uitsteken van marsepein.

 

Logo Pinky's Paradise

Pinky’s Paradise gebruikt deze materialen bij het maken van hun prachtige desserts voor de horeca. Heb je een restaurant of cateringbedrijf, en heb je belangstelling voor dagverse desserts, neem contact op met Frank Dorren.