Weekmenu #6

5x lekkere recepten met wintergroenten

Wat eten we de komende week? Vooral gezonde groente! Want koken met groenten staat meer dan ooit in de belangstelling! Vorig jaar won de Vlaamse groente-kok Seppe Nobels met zijn duimendikke kookboek de titel ‘Het Gouden kookboek van 2021’. En afgelopen week ontving ik het prachtige kookboek ‘groenten’, gemaakt door groentekoningin Mari Maris in de brievenbus. Eveneens zo’n onwaarschijnlijke dikke knoeperd. Aanleiding voor mij om al mijn lekkere recepten met wintergroenten in het weekmenu voor deze week te zetten.

En, heb je zin in een glas wijn bij je eten? Bij elk gerecht vind je een bijpassend advies. Want daar gaat het om op I Love Food & Wine: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor mooie momenten aan tafel

 

MAANDAG: Maaltijdsoep met boerenkool, witlof en bonen

Hou je van wintergroenten? Dan is deze hartverwarmende soep een aanrader: groentesoep met boerenkool, witlof en bonen. De witlof wordt eerst geroosterd in de oven en dat zorgt voor een extra diepe smaak. Een heerlijke vegetarische maaltijdsoep!

Winterse groentesoep met witlof en witte bonen uit Vers uit de oven
Winterse groentesoep met witlof en witte bonen uit Vers uit de oven

DINSDAG: Gebakken gnocchi met spruitjes

Uit het kookboek De nieuwe winterkeuken komt dit vegetarische groentegerecht met Italiaanse twist van gebakken gnocchi met spruitjes en een pesto van boerenkool. Heel verrassend en simpel om te maken. Staat in 25 minuten op tafel! Aanrader.

Gnocchi met spruitjes en boerenkoolpesto uit Winterkeuken van Colette Dike
Gnocchi met spruitjes en boerenkoolpesto

WOENSDAG: gehaktballetjes met paddenstoelen en knolselderij

Woensdag, gehaktdag. Vandaag maken we deze overheerlijke winterse ovenschotel van gehaktballetjes met paddenstoelen en knolselderij! Lekker met aardappelpuree en een groene salade met tomaat.

Gehaktballetjes met paddenstoelen
Gehaktballetjes met paddenstoelen

DONDERDAG: Romige zuurkool met kip

Deze romige zuurkool met kip is hier in huis een onbetwiste klassieker. Als mijn kinderen zuurkool willen eten, dan staat dit gerecht bovenaan op hun favorietenlijst. Zelfs zuurkoolhaters trek je hiermee over de streep. Echt de moeite waard: heerlijk!!!

Romige zuurkool met kip
Romige zuurkool met kip

VRIJDAG: Rendang padang met atjar van rode kool

Voor het weekend maken we deze onwijs lekkere rendang van Vanja van de Leeden. Rode kool is hier een bijgerecht. Vanja maakt er een knapperige salade van met zoetzure mango en verfrissende komkommer. Je moet alleen op tijd beginnen, want het rundvlees heeft tijd nodig om helemaal uit elkaar te vallen. Oh jeetje, ik heb hier nu al zin in…

Rendang padang uit Indorock van Vanja van de Leeden
Rendang padang met salade van rode kool

 

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Week 6 2020 Verse wintergroentenMeer ideeën nodig voor de komende week? Hier vind je nog vijf lekkere gerechten met wintergroenten.

 

 

 

Benieuwd naar mijn e-book met wereldgerechten?
Wereldse Smaken, Wereldse Wijnen is een smaakvol e-book van 64 pagina’s. Met 18 wereldgerechten om nooit te vergeten, 19 icoonwijnen en 23 culinaire hotspots. Download voor slechts € 5,-

 

BEWAAR DIT WEEKMENU MET LEKKERE RECEPTEN MET WINTERGROENTEN OP PINTEREST!

Wil je het weekmenu van lekkere wintergerechten opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Weekmenu met 5 lekkere recepten met wintergroenten. Van zuurkool, boerenkool, knolselderij, tot rode kool en spruitjes. Groenten die iedereen lekker vindt. Niet alleen vegetarische recepten met groenten, ook vleesliefhebbers komen ruim aan bod. In dit weekmenu vind je toppers van I Love Food & Wine. Recepten nodig? Ga naar de website van I Love Food & Wine. #wijn-spijscombinatie #dagelijksekost #doordeweeks #wintergroente

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *