Wat eten we de komende week? Vooral gezonde groente! Want koken met groenten staat meer dan ooit in de belangstelling! Vorig jaar won de Vlaamse groente-kok Seppe Nobels met zijn duimendikke kookboek de titel ‘Het Gouden kookboek van 2021’. En afgelopen week ontving ik het prachtige kookboek ‘groenten’, gemaakt door groentekoningin Mari Maris in de brievenbus. Eveneens zo’n onwaarschijnlijke dikke knoeperd. Aanleiding voor mij om al mijn lekkere recepten met wintergroenten in het weekmenu voor deze week te zetten.
En, heb je zin in een glas wijn bij je eten? Bij elk gerecht vind je een bijpassend advies. Want daar gaat het om op I Love Food & Wine: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor mooie momenten aan tafel.
MAANDAG: Maaltijdsoep met boerenkool, witlof en bonen
Hou je van wintergroenten? Dan is deze hartverwarmende soep een aanrader: groentesoep met boerenkool, witlof en bonen. De witlof wordt eerst geroosterd in de oven en dat zorgt voor een extra diepe smaak. Een heerlijke vegetarische maaltijdsoep!

DINSDAG: Gebakken gnocchi met spruitjes
Uit het kookboek De nieuwe winterkeuken komt dit vegetarische groentegerecht met Italiaanse twist van gebakken gnocchi met spruitjes en een pesto van boerenkool. Heel verrassend en simpel om te maken. Staat in 25 minuten op tafel! Aanrader.

WOENSDAG: gehaktballetjes met paddenstoelen en knolselderij
Woensdag, gehaktdag. Vandaag maken we deze overheerlijke winterse ovenschotel van gehaktballetjes met paddenstoelen en knolselderij! Lekker met aardappelpuree en een groene salade met tomaat.

DONDERDAG: Romige zuurkool met kip
Deze romige zuurkool met kip is hier in huis een onbetwiste klassieker. Als mijn kinderen zuurkool willen eten, dan staat dit gerecht bovenaan op hun favorietenlijst. Zelfs zuurkoolhaters trek je hiermee over de streep. Echt de moeite waard: heerlijk!!!

VRIJDAG: Rendang padang met atjar van rode kool
Voor het weekend maken we deze onwijs lekkere rendang van Vanja van de Leeden. Rode kool is hier een bijgerecht. Vanja maakt er een knapperige salade van met zoetzure mango en verfrissende komkommer. Je moet alleen op tijd beginnen, want het rundvlees heeft tijd nodig om helemaal uit elkaar te vallen. Oh jeetje, ik heb hier nu al zin in…

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!
Meer ideeën nodig voor de komende week? Hier vind je nog vijf lekkere gerechten met wintergroenten.
Wereldse Smaken, Wereldse Wijnen is een smaakvol e-book van 64 pagina’s. Met 18 wereldgerechten om nooit te vergeten, 19 icoonwijnen en 23 culinaire hotspots. Download voor slechts € 5,-
BEWAAR DIT WEEKMENU MET LEKKERE RECEPTEN MET WINTERGROENTEN OP PINTEREST!
Wil je het weekmenu van lekkere wintergerechten opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Ontdek de perfecte wijn bij elk gerecht met ons GRATIS e-book!
Download 'm nu!
Ben jij ook een liefhebber van wijn en lekker eten, maar weet je niet altijd welke wijn het beste bij je gerecht past? Dan hebben wij iets speciaals voor jou! Ons gratis e-book “Welke wijn bij welk gerecht?” is jouw ultieme gids voor het vinden van de perfecte wijn-spijs combinaties.
Download 'm direct!