De oven staat voor gemak! Je bereidt een paar dingen voor, en hup, de oven doet de rest. Zeker als je nog even wilt borrelen, of er komen vrienden te eten. Een kwestie van plannen en het gemak dient de mens. Van moussaka en zuurkool tot bobotie en kippenpastei… Slim & handig dus.
Natuurlijk altijd met een bijpassend wijnadvies. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel.
MAANDAG
Dit is het meest favoriete recept van I Love Food & Wine: groente-lasagne zonder pasta. Supergezond en koolhydraat-arm.
DINSDAG
Clafoutis met vis. Een Franse ovenschotel van vis (naar keuze) met prei en dille. De voorbereiding kost maar 15 minuten, en dan nog 3 kwartier in de oven. Zo simpel als wat.
WOENSDAG
Woensdag, gehaktdag. We reizen af naar Griekenland en maken een echte moussaka. Mijn recept is net wat minder zwaar, maar superlekker. Mijn favoriet!
DONDERDAG
Zuurkool uit de oven met shoarmavlees en een topping van aardappelpuree. Een ovenschotel die iedereen kan bekoren, zelfs als je geen zuurkool lust.
VRIJDAG
Met het oog op het weekend: een Palestijnse kippenpastei van de Britse kok Tony Kitous. Een taart gemaakt van Libanees platbrood. Aanrader.
KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!
Nog meer oven-recepten nodig? Hier vind je er nog vijf!
Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.
GRATIS E-BOOK
Welke wijn past bij welk gerecht?
Ben je liefhebber van wijn én lekker eten? Maar je weet niet precies hoe je een wijn kiest die bij jet gerecht past? Dan is dit dé perfecte gids die je helpt om de juiste wijn-spijs combinatieste vinden. Hoe?
- Door mijn stapsgewijze methode toe te passen
- Met inspirerende voorbeelden om meteen uit te proberen