Weekmenu #41

5x Out-of-the-box gerechten: anders dan anders

Wat gaan we eten de komende week? We gaan ‘Out of the box’-koken! Uh…, niet met behulp van Hello Fresh, Marley Spoon of Allerhande. Nee, ik denk aan gerechten die anders dan anders zijn, je op een verkeerd been zetten of niet voor de hand liggen. Met andere woorden: heel verrassend en onverwacht koken! Dus dat betekent, elke dag een spannend gerecht op tafel.

Natuurlijk drinken we bij deze out of the box- gerechten ook een mooi glas wijn. Bij elk recept vind je het bijpassende wijnadvies. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel. Laat je inspireren…

MAANDAG Vega Fish & Chips

Natuurlijk starten we de week met een vegetarisch gerecht. We zetten een variant van het Britse gerecht Fish & Chips op het menu. Niet gemaakt met vis, maar met bloemkool. Hoe cool is dat: Vega Fish & Chips!

Vega Fish & Chips
Vega Fish & Chips van bloemkool

DINSDAG Groene gehaktballen

Op dinsdag eten we groene gehaktballen. Dat ziet er spannend uit, maar zo smaken ze ook. Gemaakt met lamsgehakt en spinazie. Lekker met aardappelpuree en gestoofde winterwortel.

Groene gehaktballen
Groene gehaktballen in spek gerold

WOENSDAG Boeuf Bourguignon van bieten

Op woensdag een van de meest bekeken vegetarische recepten van deze website: Boeuf Bourguignon van biet. Wat zul je daarmee scoren!

Biet bourguignon
Biet Bourguignon uit The Green Kitchen

DONDERDAG Spinazieflensjes met kikkererwten

Op donderdag eten we pannenkoeken. Niet op z’n Hollands, nee deze zijn gemaakt van spinazie. Kinderen zijn er dol op, en ze krijgen meteen wat extra groente binnen.

 

Spinazieflensjes met kikkererwten en appel
Spinazieflensjes met kikkererwten en appel

VRIJDAG Wildstoof onder bladerdeeg

Voor het weekend iets verrassends: wildstoof en croute. Zo’n bladerdeeghoedje wekt altijd de nieuwsgierigheid: wat zit eronder. Nou, deze stoofschotel mag er zijn. Heerlijk!

Wildstoof-en-croûte
Wildstoof onder bladerdeeg

 

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Weekmenu 42 NajaarsfavorietenZin in nog meer hartverwarmende najaarsgerechten? Hier vind je er nog vijf. 

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *