Weekmenu #31

5x In love with seafood

Today, Albariño-day! Ken je deze heerlijk witte wijn uit Spanje? In Spanje heet die streek Rías Baixas. Door zijn frisse zuren is Albariño ideaal als aperitief. Maar vanwege z’n ziltige ondertoon sluit hij perfect aan bij schaal-en schelpdieren en allerlei vissoorten. Denk aan sashimi of carpaccio. Genoeg om een hele week van te genieten. Dus visliefhebbers opgelet: deze week staat Seafood met Albariño in de schijnwerpers.

Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor net dat stukje extra, voor meer happyness aan tafel. 

MAANDAG

Op Meatless Monday kies ik voor vega burgertjes gemaakt van tuinerwten en zeewier. Ze smaken smeuïg, licht-zoetig door de erwtjes en licht-ziltig door de zeewier. Lekker met zoete aardappel frietjes en een frisse salade. De perfecte combi met een glas Albariño.

Zeewier vega burger uit het kookboek Lekker Lokaal van Laura de Grave
Zeewier vega burger met doperwten

DINSDAG

Hoe simpel kan het zijn: kabeljauw en papillotte. Dit lichtverteerbare visgerecht smaakt heel puur. De pesto maakt het smeuïg. Bovendien slank en koolhydraatarm. Een witte wijn met verfrissende zuren smaakt hier fantastisch bij. 

Vis en papillotte
Vis en papillotte met pesto

WOENSDAG

Ja, ze zijn er weer: verse mosselen! Dus op woensdag kiezen we voor kruidige mosselen met een smeuïge riso-rijst (orzo). Een recept uit het kookboek Ruige Kost van kok Edwin Vinke en Blof-zanger Paskal Jacobsen. Samen met een Albariño wordt dit een perfect huwelijk. 

Mosselen koken met orzo en salsa verde
Mosselen koken met orzo en salsa verde

DONDERDAG

Op donderdag is het tijd voor garnalen. Deze gebakken garnalen met courgette spaghetti zijn koolhydraatarm. Dus goed voor de lijn. Let op: recept voor 2 personen.

Courgette spaghetti met garnalen uit het kookboek Boordevol groenten
Courgette spaghetti met garnalen

VRIJDAG

Voor het weekend ga je genieten van deze heerlijke zomerse Thaise springrolls met garnalen. Want Albariño past als een huis bij deze Thaise loempia’s, vooral als ze gevuld zijn met sappige garnalen en knisperende groenten. De lichte zoete delicate smaak van de garnalen krijgt een steuntje in rug van het perzikachtige fruit, terwijl het citrusachtige in de wijn aansluit op de limoen en de frisse komkommer. Dat wordt gegarandeerd smullen.

Thaise springrolls met gamba's uit het kookboek van De bijbel van de Thaise keuken
Thaise springrolls met gamba’s

 

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Weekmenu 24 2019 Buiten etenOp zoek naar meer makkelijke zomerse gerechten? Hier vind je er nog vijf.

 

 

 

BEWAAR DIT WEEKMENU MET SEAFOOD MET ALBARINO IN DE HOOFDROL OP PINTEREST!

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Zomers weekmenu met alles wat uit de zee komt: van mosselen, coquilles, vis tot garnalen en langoustines. En wat drinken we daarbij: Spaanse Albariño natuurlijk! Een perfecte wijn-spijscombinatie. Dus, we zijn helemaal In Love With Seafood & Albariño. Laat de zomer en zee maar komen… Recepten nodig? Ga naar de website. #zomers #seafood #schaal- en schelpdieren #garnalen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *