Today, Albariño-day! Ken je deze heerlijk witte wijn uit Spanje? In Spanje heet die streek Rías Baixas. Door zijn frisse zuren is Albariño ideaal als aperitief. Maar vanwege z’n ziltige ondertoon sluit hij perfect aan bij schaal-en schelpdieren en allerlei vissoorten. Denk aan sashimi of carpaccio. Genoeg om een hele week van te genieten. Dus visliefhebbers opgelet: deze week staat Seafood met Albariño in de schijnwerpers.
Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor net dat stukje extra, voor meer happyness aan tafel.
Op Meatless Monday kies ik voor vega burgertjes gemaakt van tuinerwten en zeewier. Ze smaken smeuïg, licht-zoetig door de erwtjes en licht-ziltig door de zeewier. Lekker met zoete aardappel frietjes en een frisse salade. De perfecte combi met een glas Albariño.
Hoe simpel kan het zijn: kabeljauw en papillotte. Dit lichtverteerbare visgerecht smaakt heel puur. De pesto maakt het smeuïg. Bovendien slank en koolhydraatarm. Een witte wijn met verfrissende zuren smaakt hier fantastisch bij.
Voor het weekend ga je genieten van deze heerlijke zomerse Thaise springrolls met garnalen. Want Albariño past als een huis bij deze Thaise loempia’s, vooral als ze gevuld zijn met sappige garnalen en knisperende groenten. De lichte zoete delicate smaak van de garnalen krijgt een steuntje in rug van het perzikachtige fruit, terwijl het citrusachtige in de wijn aansluit op de limoen en de frisse komkommer. Dat wordt gegarandeerd smullen.
Geef een reactie